Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsδικαιώματα διαχειριστή σε 2 δίσκους
Nikos Koukakis ρώτησε πριν 8 έτη

Έχω 2 δισκους στο pc OS (C:) και DATA (D:) και οταν προσπαθω να μεταφέρω αρχεια απο το C για παράδειγμα στο D μου βγαίνει μύνημα:δεν επιτρεπεται η προσβαση στο φακελο προορισμου.θα χρειαστει να παρεχετε αδεια διαχειριστη για την αντιγραφή σε αυτόν τον φάκελο.και μου εχει τις επιλογές :συνέχεια-παράλλειψη-άκυρο.Αν θα πατήσω συνέχεια για παράδειγμα μεταφέρεται το αρχείο αλλα παραμένει και στο δισκο C και στο D που μεταφέρεται.μαλλον κατι παιζει με τα δικαιώματα διαχειριστη αλλα δεν εχω βγάλει άκρη..

6 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα.

Έχει όντως να κάνει με τα δικαιώματα. Θα πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου δικαιώματα διαχειριστή για τους εν λόγω φακέλους.

Για να το κάνεις αυτό, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1) Δεξί κλικ στον δίσκο D, Ιδιότητες, Ασφάλεια

2) Πήγαινε στο κουμπί Για προχωρημένους, και εκεί που γράφει Ιδιοκτήτης στη δεύτερη σειρά, πάτα Αλλαγή

3) Γράψε στο πεδίο το όνομα του χρήστη σου και πάτα Έλεγχος ονόματος. Έπειτα πάτα ΟΚ.

4) Αν το πρόβλημα δε λύθηκε, συνέχισε προσθέτοντας τον εαυτό σου στο ίδιο παράθυρο, απ' το κουμπί Προσθήκη.

Nikos Koukakis απάντησε πριν 8 έτη

πολυ αναλυτική Ελενα,πηγα εκει που ειπες ,στην επιλογή :θέσεις, εχει μια αλλη ονομασια που ειχα βαλει μαλλον παλιότερα δεν ξέρω και παταω αλλα δεν βγάζει άλλες επιλογες παρα μονο το ονομα που εχει ηδη.εκανα αυτο που ειπε αλλα παλι μου εβγαζε το μυνημα που ανεφερα πιο πανω.Μετα πήγα στην προηγουμενη καρτέλα που έλεγε :δικαιωματα,έλεγχος,αποτελεσματικη προσβαση και απο κάτω σε ενα απο αυτα που αναγραφει μπηκα στην επιλογη επεξεργασια κα ικατι πατησα και βγηκα και τωρα δεν μου βγαζει το μυνημα που μου εβγαζε αλλα συνεχιζει να κανει αντιγραφή και οχι μεταφορά καποιου αρχειου απο το C στο D..

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Όταν μεταφέρεις με το ποντίκι αρχεία από έναν δίσκο σε έναν άλλον, κάνει αυτόματα αντιγραφή. Για να κάνεις μεταφορά, πρέπει να έχεις πατημένο το Control. :D

Nikos Koukakis απάντησε πριν 8 έτη

παλια νομιζω δεν μου το εκανε αυτο .οταν τραβαγα ενα αρχειο απο τον C στο D γινονταν μεταφορα και δεν εμενε το ιδιο αρχειο και στο C

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δε θυμάμαι να έχει αλλάξει ποτέ η συγκεκριμένη λειτουργία. Αλλά δε φημίζομαι και για την καλή μου μνήμη. :D

Εντωμεταξύ, σου είπα ψέματα, πατώντας το Shift γίνεται η μεταφορά. Με το Control γίνεται κανονικά αντιγραφή.

Nikos Koukakis απάντησε πριν 8 έτη

οκ θα το κοιταξω το θεμα περισσοτερο και οπου βγει.μηπως υπάρχει καποιο προγραμμα που να αυτοματοποιει αυτες τις ρυθμισεις σε αρχικες ?