Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΔικαιώματα πρόσβασης σε αρχεία & φακέλους
Padelis Fanourakis ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια χαρα!αγορασα ενα σκληρο 1tb για να μπορω να κανω μπακ απ σε νεο λαπτοπ που πηρα!χρειαστηκε να το μετατρεψω απο fat 32 σε ntfs..περασα κ απο ενα στοκακι κατι ταινιες κ ολα καλα..οταν εβγαλα τον σκληρο ομως κ τον εβαλα στο παλιο μου λαπτοπ δεν με αφηνε να ανοιξω τον φακελο της ταινιας λεγοντας μου οτι απαγορευεται η προσβαση..πως μπορω να απενεργοποιησω την ασφαλεια ωστε να μπορω να διαχειριζομαι τουε φακελους μου οπου κ οπως θελω?ευχαριστω..

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Παντελή,
Μήπως τα αρχεία είχαν περιορισμένα δικαιώματα πρόσβαση στον υπολογιστή που υπήρχαν αρκετά;
Δες τα στις ιδιότητες των αρχείων και αν έχουν, αφαίρεσε τα και κάνε πάλι την μεταφορά.
Για λόγους ασφαλείας δεν μπορείς να ανοίξεις τα αρχεία που έχεις ήδη μεταφέρει σε άλλον υπολογιστή, αν πριν είχαν περιορισμένα δικαιώματα πρόσβασης. 

Padelis Fanourakis απάντησε πριν 6 έτη

Για να καταλαβω,εχω εναν σταθερο ο οποιος ειναι παλιος,κ 2 λαπτοπ απο τα οποια το ενα μολις το πηρα!για να μπορω να κανω μπακ απ λοιπον πηρα εναν silicon power 1 terra ο οποιος οταν πηγα να κανω το αντιγραφο δεν με αφηνε αν δεν τον διαμορφωνα σε ntfs!το εκανα λοιπον αυτο οποτε το μονο αρχειο που υπηρχε ηταν το αντιγραφο!περασα σε ενα στικακι 5 τανιες απο τον σταθερο,συνδεσα το στικακι στο νεο λαπτοπ κ περασα τις ταινιες στον νεο σκληρο! Πατησα τα εγγραφα μου,my movies,movies (εδω μου ζητησε αδεια διαχειριστη) κ μετα ανοιγε τον φακελο της καθε ταινιας..οταν εβγαλα τον σκληρο κ τον συνδεσα στο αλλο λαπτοπ δεν με αφηνε να μπω στον φακελο της ταινια! Τον ξανασυνδεσα στο νεο λαπτοπ κ με αφηνε..πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στον σκληρο απο καπου για να μην μου ξαναβγαλει το απαγορευεται η προσβαση? Επισης τοσα χρονια πρωτη φορα μου το βγαζει αυτο το μηνυμα! Μηπως εχει προβλημα ο σκληρος?ευχαριστω κ παλι κ συγνωμη τρεις φορες για την αναλυση

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το back up το έκανες με κάποια εφαρμογή, το back up των Windows ή απλά με αντιγραφεί επικόλληση;

Padelis Fanourakis απάντησε πριν 6 έτη

Εκανα την διαμορφωση κ την πρωτη φορα που πηγα να κανω αντιγραφο ασφαλειας μεσω των windows μου εβγαλε ενα σφαλμα το οποιο λιγο που το κοιταξα στο ιντερνετ μπορει να οφειλοταν σε κατεστραμενο τομο,του ξαναεκανα διαμορφωση κ μετα το εκανε κανονικα το αντιγραφο!αυτο με το σφαλμα μου το ξαναβγαλε αλλα το εκανε οταν προσπαθησα να βγαλω ακρη με τις ρυθμισεις στην ασφαλεια του δισκου. Οταν εκανα επανεκκινηση λειτουργουσε κανονικα κ οταν κανω ελεγχο μεσω των ιδιοτητων του δισκου για σφαλματα μου λεει οτι ειναι ενταξει..

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οπότε ο δίσκος πλέον δεν έχει θέμα;
Το πρόβλημα με το δικαιώματα μπορεί να στο εμφανίζει και εξαιτίας θέματος του δίσκου.
Κάνε άλλη μία διαμόρφωση μέσω γραμμής εντολών για να λυθεί σίγουρο το πρόβλημα και μετά λογικά θα λειτουργούν όλα ρολόι.
https://www.easeus.com/partition-master/format-hard-drive-using-command-prompt.html