Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΔικτυακός εξωτερικός σκληρός δίσκος
sofiapan08 . ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Άγγελε, σου κάνω πάλι την ερώτηση εδώ τώρα που διορθώθηκε το πρόβλημα. Λοιπόν, για την δικτυακή σύνδεση ενος εξωτερικου σκληρού δίσκου σκεφτόμουν αγορά wd cloud, εφόσον είδα τις τιμές άρχισα να ψάχνω για εξωτερικό σκληρό με ethernet (1tb το πολύ), καταρχήν παρατήρησα πως δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές που να είναι μέχρι 100€., και σ'αυτά που είδα διαβάζοντας κριτικές πρόσεξα πρώτον, πως δεν έχουν ταχύτητα της προκοπής, (χιλιάρι ethernet..πουθενά) και δεύτερον, γράφουν αρκετοί στα blogs οτι κρασαρουν συχνά. Να τονίσω πως το θέλω μόνο για μεταφορά...για να καταλάβεις όταν θέλω να δώσω ένα αρχείο σε έναν άλλο συνάδελφο πρέπει να εντοπίσω που ακριβώς έχω βάλει το φλασάκι, να το βάλω μέσα, να το πάω να περιμένω, να το πάρω πίσω....και τούμπαλιν!! άλλη μια λύση και εδώ θέλω και τη βοήθεια σου, είναι αν γίνεται αντί να κάνω πολυέξοδες αγορές, να πάρω ένα φλασάκι να το συνδέσω στον σερβερ, και να κάνω αντιστοίχιση δίσκου, για να το βλέπουν όλοι...αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με δικτυακή σύνδεση, αναρωτιέμαι αν εφόσον λείπω και είναι κλειστό το τερματικό μου θα μπορούν να βλέπουν τα αρχεία που τους έχω αφήσει μέσα στο φλασάκι. τέλος, θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να μου δώσεις οποιαδήποτε άλλη λύση μπορείς να σκεφτείς, για να το πετύχω αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Σοφία,

Αυτοί που παραπονιούνται για την ταχύτητα του εξωτερικού δίσκου, μάλλον αγνοούν πως ένας μέσος HDD γύρω στα 50MB το δευτερόλεπτο μπορεί να διαβάσει και να γράψει, ασχέτως αν είναι σε Gigabit ή 10 Gigabit δίκτυο. Το ότι μπορεί το δίκτυο θεωρητικά να μεταφέρει περίπου 100ΜΒ/s με το overhead δεν σημαίνει πως ξαφνικά η τεχνολογία των HDD διπλασιάστηκε σε απόδοση.

Αν το φλασάκι είναι στο server που είναι συνέχεια ανοιχτός, δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό το τερματικό σου, όλοι θα έχουν πρόσβαση στο φλασάκι. Αυτή είναι μια σαφώς λειτουργική λύση.

Βέβαια, αν ο server έχει server λειτουργικό, είναι ελαφρώς πιο περίπλοκα τα δικαιώματα για την κοινή χρήση του USB Flash απ' ότι από ένα απλό PC. Μάλλον θα ήταν καλύτερα να το αναλάβει κάποιος τεχνικός που αναλαμβάνει γενικά τη συντήρηση του Server.

sofiapan08 . απάντησε πριν 9 έτη

Σ'ευχαριστω πολύ, μόλις βρω χρόνο θα προσπαθησω τη συνδεση με το φλασακι, δεν εχω ιδεα αν ειναι server λειτουργικο, θα πρεπει να το δω κι αυτο. θα ενημερωσω μόλις βρω καποια λ. ευχαριστω και παλι. καλη σου μερα!