Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΔικτυα proxy και vpn
Δημήτρης Αμανατίδης ρώτησε πριν 8 έτη

καλησπερα σας μια ερωτηση σχετικα με τα δικτυα...λοιπον το vpn σου κρυπτογραφη ολη την συνδεση μεχρι τον τελικο server σε αντιθεση με το proxy σωστα? επισης το proxy σου προφυλασει την ip και το vpn δεν στην προφυλασει?

αν μπορειτε απαντηστε μου οι ιδιοι και μν στειλετε καποιο αρθρο (οχι οτι το κανετε αλλα λεω χΔ).Ευχαριστω πολυ!!!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη!!!

Το θέμα που αναφέρεις σηκώνει μεγάλη ανάλυση. Θα σου απαντήσω συνοπτικά στις ερωτήσεις σου, αλλά καλύτερα να δεις και τους αντίστοιχους οδηγούς.

Το VPN είναι ένα δίκτυο με τα χαρακτηριστικά του LAN, στο οποίο μπορούν να συνδεθούν, με κρυπτογραφημένη σύνδεση υψηλής ασφάλειας, υπολογιστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Από όπου και αν συνδέεται ο υπολογιστής, η σύνδεσή του αποκτάει τα χαρακτηριστικά της βάσης του VPN, όπως, π.χ., η εξωτερική IP.

Άρα το VPN και κρυπτογραφεί τα δεδομένα και "κρύβει" την ip σου.

O proxy server από την άλλη βοηθάει στο ότι μπορεί να δώσει γρηγορότερη πρόσβαση σε κάποιες συγκεκριμένες σελίδες τις οποίες έχει αποθηκευμένες ως cache.

Επίσης οι proxy μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρύψουν την πραγματική IP σου, με την έννοια πως όταν μπαίνεις στο Internet μέσω του proxy, στο Internet υπάρχει η δυνατότητα να φαίνεται η IP του proxy, όχι η προσωπική σου.