Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΔικτυο 2 pc με linux
xristos.46 ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα , έχω ένα pc  με linux mint17.1 cin και άλλο ένα με mint kde ... και τα 2 είναι πάνω σε netgear gs608 v3 switch μαζί με ps3 και εκτυπωτή επίσης, θέλω να τα συνδέσω μεταξύ τους να βλέπει το ένα το άλλο και να μεταφέρω αρχεία κάθε λογής από το ενα στο άλλο , τα pc έτσι με τα υπόλοιπα δεν εχω προβλημα ( δικτύωση το λένε  χεχεχεχε ;-) ) ... όταν είχα windows τα πράγματα ήταν απλά ..  τώρα φρέσκος στα linux ζορίζομαι ... πώς γίνετε λοιπόν αυτό ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας .

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου. Δες αυτόν τον οδηγό.

xristos.46 απάντησε πριν 9 έτη

 Καλησπέρα και πάλι , αυτόν τον οδηγό τον έχω δει και αν δεν κάνω λάθος κάνει αναφορά σε σύνδεση 2 υπολογιστών ο ένας εκ των οποίων εχει windows και ο άλλος linux, σωστά ? εγω εχω 2 pc kai ta 2 me linux ισχυουν τα βηματα του samba στην αρχη ? Ευχαριστώ  χρήστος  :-) 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, εφόσον και οι δύο υπολογιστές έχουν Samba μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους.

xristos.46 απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα , χρειάζεται να δηλωθεί στατική ip ?  δεν βλέπει ο ένας τον άλλο (παίζει ρόλο η έκδοση ? το ενα εχει 64 και το αλλο 32 ) έχω κάνει όλα τα βήματα , πάω στο δίκτυο και βλέπω τους φακέλους που έχω κάνει κοινόχρηστους στο δικτυο    χμμμμμμμ !!!!   :-Ο

xristos.46 απάντησε πριν 9 έτη

διόρθωση ,  δεν βλέπω τους φακέλους που έχω κάνει κοινόχρηστους  ( δε με πάει σήμερα με την καμία όμως :-0  )

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Για δες εδώ, έχει κάποιες λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Θα κοιτάξω να κάνω και σχετικό οδηγό.