Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΔιπλός λογαριασμός στα Windows 10
Dimitrios Voulgaris ρώτησε πριν 7 έτη

Έχω κάνει καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 στο λάπτοπ μου και από τη στιγμή που επέλεξα να γίνεται αυτόματη σύνδεση του λογαριασμού μου χωρίς κωδικό κατά την εκκίνηση των Windows, εμφανίζεται στην οθόνη σύνδεσης και ένας δεύτερος λογαριασμός με το ίδιο ακριβώς όνομα. Μάλιστα, τα Windows προσπαθούν πρώτα να συνδεθούν σε αυτόν το δεύτερο λογαριασμό και αφού αποτύχουν κάθε φορά, πρέπει να διαλέξω χειροκίνητα το βασικό μου λογαριασμό για να συνδεθώ με το password, παρόλο που το έχω απενεργοποιήσει.
Αντίθετα, αν ρυθμίσω τα Windows να μου ζητούν κωδικό κατά την εκκίνηση, τότε ο δεύτερος λογαριασμός εξαφανίζεται και μένει μόνο ο βασικός μου, ο οποίος μου ζητά κανονικά το password.
Επίσης, δεν έχω εντοπίσει κάποιον άλλο λογαριασμό στα settings ή στον πίνακα ελέγχου, ο μόνος που φαίνεται και στις δυο περιπτώσεις είναι ο κανονικός μου.
Υπάρχει κάποιος τρόπος για να διαγράψω ή να κρύψω αυτόν τον περίεργο δεύτερο λογαριασμό;

4 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασες όταν μπείς πινάκα ελέγχου - λογαριασμοί χρηστών να πατήσεις το (διαχείριση άλλου λογαριασμού) να δεις αν θα σου βγάλει κάτι? Αυτός ο δεύτερος εχει κάποιο όνομα? 

Dimitrios Voulgaris απάντησε πριν 7 έτη

Ναι το έχω δοκιμάσει, δεν υπάρχει κάποιος άλλος λογαριασμός εκτός από τον κανονικό μου. Ο δεύτερος βγαίνει με το ίδιο ακριβώς όνομα του κανονικού μου λογαριασμού, η διαφορά είναι ότι δεν έχει φωτογραφία και επίσης εκτός από password, ζητάει και username.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.
Έχεις ρυθμίσει μήπως τα Windows να κάνουν αυτόματα login;
Αν ναι, τότε μάλλον έχεις βάλει λάθος κωδικό, γι' αυτό συμβαίνει το παραπάνω.
Πάτα το πλήκτρο της έναρξης μαζί με το R. Γράψε netplwiz και πάτα Enter.
Ρύθμισε ξανά τον κωδικό σου για αυτόματο login, ή εναλλακτικά αποτσέκαρε το  πρώτο κουτάκι και δες αν λύθηκε το θέμα.

Dimitrios Voulgaris απάντησε πριν 7 έτη

Τα βήματα που μου έγραψες τα είχα ακολουθήσει στον κανονικό λογαριασμό και τώρα τα ξανακολούθησα, αφού έκανα log in όμως στον δεύτερο αυτή τη φορά και τελικά λύθηκε το θέμα. Δεν υπάρχει πλέον δεύτερος λογαριασμός και συνδέομαι αυτόματα στον κανονικό μου. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.