StefOfKal ρώτησε πριν 6 έτη

Χαίρεται σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή κομμάτι κομμάτι, το ερώτημα μου είναι το εξής, στην λίστα μου έχω την asrock ab350 gaming k4, δέχεται δύο κάρτες γραφικών, έχω ήδη μια την 1050ti 4gb , αν αγοράσω και μία gtx 1060 6gb ,πως μετρούνται? Δλδ θα γίνουν 10gb? Αξίζει η αγορά αυτή? Θα δω διάφορα στα παιχνίδια που θέλω να παίζω τα οποία θα είναι απαιτητικά?

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Δεν λειτουργούν έτσι οι διπλές κάρτες γραφικών.
Πρώτα απ' όλα, η μητρική σου δεν υποστηρίζει SLI, άρα δεν μπορείς να έχεις διπλές Nvidia κάρτες γραφικών. Υποστηρίζει μόνο crossfire για AMD κάρτες γραφικών.
Ακόμα και αν υποστήριζε SLI, στο SLI πρέπει και οι δύο κάρτες να είναι ίδιες, και στην τρέχουσα γενιά να είναι από GTX 1070 και άνω, δεν υφίσταται SLI με GTX 1060 και κάτω.

StefOfKal απάντησε πριν 6 έτη

Αααα κρίμα αλλά έστω ότι η μητρική μου υποστήριζε δύο κάρτες και ήταν και οι δύο 1060+ που λέει ο λογος, πως θα διαβάσει δλδ τα gb ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Πρακτικά μετράνε αθροιστικά, πχ 6+6GB.

StefOfKal απάντησε πριν 6 έτη

Ωραία, αυτό ήθελα να ακούσω, το έχω ψάξει δεν έχω βρει απαντήσει πουθενά
Δλδ θα το διαβάσει 6+6=12gb η 6+6 σκέτο δλδ 6 για το λογισμικό και 6 για τα παιχνίδια ξέρω γω να τα μοιράζει κάτι τέτοιο πως ο υπολογιστής το διαβάζει? (Δεν ξέρω από τέτοια και το ξέρω ότι σε ζαλίζω Άγγελε)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το "6 για το λογισμικό και 6 για τα παιχνίδια" δεν σημαίνει κάτι σαν φράση, δεν ξέρω πώς σου μπήκε αυτή η ιδέα. Η μνήμη χρησιμοποιείται ολόκληρη όπου χρειάζεται.

StefOfKal απάντησε πριν 6 έτη

Άρα πάει 12gb, επειδή η μητρική μου δέχεται όπως είπες δυο κάρτες της msi από ποια πρέπει να ξεκινήσω? Όπως η nvidia ξεκινάει από το 1060 ποια είναι η άλλη αντίστοιχη?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γενικά με κανένα τρόπο δεν αξίζει να βάλεις διπλές φθηνές κάρτες. Πάντοτε είναι καλύτερα να βάλεις μια μονή ισχυρότερη κάρτα.
Για παράδειγμα, δύο RX 580 σε Crossfire έχουν σημαντικά χειρότερη απόδοση από μια GTX 1080, και με τεράστιο FPS drop, σε κάποια σημεία οι μετρήσεις δείχνουν 4FPS που πρακτικά δεν κινείται τίποτα.
Βλέπω πως δίνεις μεγάλη σημασία στη VRAM, που δεν της αξίζει, μια αδύναμη κάρτα με περισσότερη VRAM θα είναι πάντοτε χειρότερη από μια ισχυρότερη κάρτα με λιγότερη VRAM.
To SLI και το Crossfire αξίζουν αποκλειστικά και μόνο αν βάλεις διπλές τις ισχυρότερες κάρτες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, επειδή για κάποιο λόγο θέλεις υψηλότερη απόδοση από αυτή που μπορεί να σου δώσει οποιαδήποτε μονή κάρτα, πχ για 4K gaming.

StefOfKal απάντησε πριν 6 έτη

Κατάλαβα, σε ευχαριστώ να'σαι καλά αν έχω και άλλη απορία θα στείλω να μου απαντήσεις καλη συνέχεια