Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕίναι εφικτή η αναβάθμιση και αξίζει;
Greek Grinder ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια χαρά σε όλους! Έχω ένα PC σχετικά παλιό, και θα ήθελα να του δώσω ένα μικρό boost γι'αυτό είπα να ρωτήσω για τη βοήθειά σας σχετικά με μερικά θέματα που με απασχολούν.

Πρόκειται για ένα Core 2 Duo με 4gb RAM DDR2 (στα 400mhz αν δε κάνω λάθος) και σκέφτομαι να επεκτείνω τη RAM στα 8gb. Γενικά τον υπολογιστή τον χρειάζομαι για capture της οθόνης μου και μια υποτυπώδη επεξεργασία video. Αρχικά, πιστεύεται ότι αξίζει τον κόπο να κάνω αυτή την επέκταση RAM; Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο είδα ότι τα 4gb RAM DDR2 ξεκινούν από €50 αλλά δεν έχει κάτι στα 400mhz, θα έχω πρόβλημα αν είναι πχ στα 800mhz;

Ρωτάω γιατί τα 8gb RAM DDR2 βγαίνουν στα €150 που είναι σχετικά μεγάλο νούμερο για τα στάνταρ μου αυτή τη στιγμή αφού στο μέλλον ελπίζω να αποκτήσω νέο μηχάνημα.

Τι προτείνετε λοιπόν; Επέκταση στα 8gb, αγορά 8gb ή κάτι άλλο που ίσως δεν έχω σκεφτεί;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τη βοήθεια, καλή χρονιά σε όλους!

4 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Εφόσον έχεις ddr οι μνήμες σου είναι στα 800mhz.  Σαφώς θα δεις διαφορά με παραπάνω μνήμη, πρέπει να έχεις 64it λειτουργικό για να την διαβάσει.

Greek Grinder απάντησε πριν 8 έτη

Ναι το ξέρω για τα 64bit, το διαπίστωσα κάπου στην πορεία και εχθές έκανα το transfer σε Windows 10 για να κάνω clean install των 64bit. Το προηγούμενο λειτουργικό μου ήταν Windows 7 32bit. Άρα ψάχνω ακόμη 2x2gb DDR2 στα 800mhz?

Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ναι στα 800 και με όσο το δυνατόν πιο όμοια χαρακτηριστικά.

Sakis Kokolas απάντησε πριν 8 έτη

Συγνωμη κιολας που επεμβαινω αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι να μην κανεις αναβαθμιση απο 32bit σε 64bit. Ο επεξεργαστης σου τωρα πρεπει να πηγαινει αρκετα καλα χωρις ιδιαιτερα κοληματα στα windows 10 αν κανεις αναβαθμιση 64bit δεν θα δουλευει το ιδιο γρηγορα ακομα και αν προσθεσεις 4gb ram, αν μιλουσαμε για επεργαστη i5, i7 τοτε τα πραγματα ειναι διαφορετικα, αλλα με τον συγκεκριμενο επεργαστη καλυτερο ειναι να μην κανεις την αλλαγη σε 64bit. Αν παλι δεν βαριεσαι κανε την αλλαγη και το πολυ πολυ το ξανα αλλαζεις σε 32bit.