Eri V ρώτησε πριν 3 έτη

Παιδιάαα help. Καποια φίλη μου θέλει να μπει στο cashback και μου περιέγραφε το πως λειτουργεί και μυρίστηκα κατευθείαν MLM. Είναι όντως MLM; Κι αν ναι πως γλιτώνεις κάποιον που θέλει να μπει και κατα πάσα πιθανότητα θα ζημιωθεί οικονομικά;
Είχα δει το βίντεο του Άγγελου σχετικά με τις MLM και δεν είμαι σίγουρη σχετικά με το τι κάνει το cashback. Any tips?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα

Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία για να σου απαντήσουμε.

Ο κύριος τρόπος να αναγνωρίσεις μια πυραμίδα, είναι να δεις πως λειτουργεί. Αν δεν βγαίνουν έσοδα από κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, αλλά από τη στρατολόγηση μελών που στη συνέχεια στρατολογούν άλλα μέλη, τότε κατά 99% είναι πυραμίδα.

Eri V απάντησε πριν 3 έτη

-Τότε yeap, είναι πυραμίδα. Απ' ότι μου είπε, χρησιμοποιείς μια συγκεκριμένη κάρτα για αγορές και συγκεντρώνεις πόντους. Μαζεύοντας αρκετούς, παίρνεις κάποια χρήματα πίσω. Ωστόσο για να πάρεις πόντους, πρέπει οι επιχειρήσεις από τις οποίες αγοράζεις να έχουν cashback. Και όταν βάζεις κι άλλα άτομα σε αυτή την υπηρεσία παίρνεις πιο πολλούς πόντους και μπορεί να αναβαθμιστεί και η θέση που έχεις στην εταιρεία. 
Κάπως έτσι πάει απ' ότι κατάλαβα. Και σου λένε ότι μπορείς να φτάσεις να βγάζεις 24Κ τον μήνα ή κάτι τέτοιο.
Μόνο και μόνο από αυτό μου φαίνεται πως μπαίνοντας στην εταιρεία θα σκάβει τον λάκκο της οικονομικά, αλλά δεν ξέρω και πως να την κάνω να συνειδητοποιήσει ότι η αύξηση εισοδήματος με αυτόν τον τρόπο είναι μακρινό όνειρο, ιδιαίτερα εφόσον δεν πρόκειται να αφιερωθεί στο marketing... Any ideas?

P.S. Αν έχω καταλάβει καλά, το "εισόδημα" από αυτή την απασχόληση δεν φορολογείται. How is that possible?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Όσο αφορά το εισόδημα, δεν υπάρχει εισόδημα που δεν πρέπει να δηλώνεται στην εφορία. Κάθε εισόδημα πρέπει να αναφέρεται στη φορολογική δήλωση. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να δώσει ένας λογιστής.

Όσο αφορά το πως θα πίσως την φίλη σου να μην ασχοληθεί, μπορείς να την δείξεις διάφορα βίντεο (όπως το δικό μας) που εξηγούν πως λειτουργούν αυτές οι εταιρείες. Αν αυτές οι πληροφορίες δεν την πείσουν, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να το κάνει.