Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΕγγραφές από τηλεόραση, αρχεία tsv – μετατροπή
Palantzas Kostas ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας. Οι τηλεοράσεις κάνουν την εγγραφή των προγραμμάτων σε αρχεία tsv. Αυτο που θέλω είναι όταν μεταφέρω τις εγγραφές στον υπολογιστή: α) να παίζουν τα αρχεία, και β και κυριότερο) να μπορώ να τα μετατρέπω σε "βολικούς" τύπους αρχείων, πχ σε avi.
Από αναζήτηση βρήκα το FileViewPro σε τιμή περίπου 20 ευρώ. Ξέρει κάποιος αν θα πετύχει αυτό που θέλω αν θα το αγοράσω, για να μη το αγοράσω άδικα. Ή αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα για να κάνει αυτό που ζητάω. Είτε δωρεάν είτε σε χαμηλή τιμή, καθώς δεν το θέλω για πολύ συχνή χρήση.
Σας ευχαριστώ πολύ!

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Κώστα
Δοκίμασε πρώτα αυτές τις εφαρμογές, είναι οι καλύτερες για τη μετατροπή βίντεο:
https://www.pcsteps.gr/100387-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82/
Αν δεν σου λειτουργήσει καμία από αυτές, δες αυτό, που έχει δοκιμαστική έκδοση για να δεις αν σου κάνει πριν το αγοράσεις. 

Palantzas Kostas απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ Άγγελε.
Το θέμα είναι ότι τα αρχεία tsv "Tab Separated Values" δεν είναι αρχεία βίντεο. Είναι ας το πω έτσι, κωδικοποιημένα αρχεία, ώστε να παίζουν μόνο στη τηλεόραση οπου έγινε η εγγραφή. Αυτό γίνεται για τη προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, για να μην ανεβάζουν εκπομπές στο youtube κλπ οι χρήστες. Εγώ δεν θέλω να τα μετατρέπω σε κανονικά βίντεο για αυτό το λόγο, αλλά για προσωπική χρήση. Άλλωστε και να το έκανα, θα έτρωγα ποινές από το youtube. Επίσης τα αρχεία tsv δεν είναι απαραίτητο να αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά αρχεία βίντεο, αλλά και άλλα είδη που έχουν κωδικοποιηθεί.
Συνεπώς μάλλον κανένα από τα προγράμματα μετατροπής βίντεο το οδηγού δεν θα αναγνωρίσει τα αρχεία tsv για να τα μετατρέψει. Αυτό έγινε με το freemake που χρησιμοποιώ. Η αναζήτηση με οδήγησε μόνο στο FileViewPro που μάλλον θα κάνει αυτό που ζητάω, αν και θα πρέπει να πάρω "γουρούνι στο σακί" και μετά να το δοκιμάσω. Αν βρεις κάτι περισσότερο είτε για το FileViewPro είτε για κάποιο αντίστοιχο, θα με διευκολύνεις. Στο μέιλ του pcsteps θα στείλω ένα ενδεικτικό αρχείο tsv από εγγραφή από τη τηλεόραση, για τη περίπτωση που θέλεις να το μελετήσεις αν μετατρέπεται.
Σε ευχαριστώ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το FileViewPro ισχυρίζεται πως μπορεί να ανοίξει το αρχείο για να δεις τις τιμές που περιέχει, όχι πως θα το παίξει σαν βίντεο. Και το να μην έχει καμία επιλογή trial είναι μάλλον ύποπτο.
Είναι πολύ πιθανό αυτό που θέλεις να μην γίνεται καθόλου, γιατί είναι ένα σύστημα που δεν χρησιμοποιείται ευρέως, και αντίστοιχα δεν έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί για να δημιουργήσουν κάποια λύση.
Καλύτερη λύση είναι να κάνεις την εγγραφή απευθείας από τον υπολογιστή. Με τα χρήματα που θα αγόραζες το FileViewPro παίρνεις ένα οικονομικό TV Tuner, και ξεμπερδεύεις.
https://www.pcsteps.gr/152935-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-kodi-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE/

Palantzas Kostas απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ Άγγελε!
Επίσης μια άλλη εναλλακτική είναι να γίνονται οι εγγραφές μέσω αποκωδικοποιητή mpeg4 που θα συνδέεται στη τηλεόραση. Σε αυτούς (τουλάχιστον σε ένα παλιό που έχω) οι εγγραφές δίνουν αρχεία avi ή συναφή. Ακόμη βολικότερο αυτό που προτείνεις, ευχαριστώ!

Palantzas Kostas απάντησε πριν 7 έτη

Κάτι ακόμη. Ένα tv tuner που πιθανό θα παραγγείλω γράφει "Λειτουργικά συστήματα: Windows 8/8.1 (32 ή 64 bit), 7 (32 ή 64 bit) / Vista / XP, (δεν είναι συμβατό για MAC) ". Έχω τα windows 10, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα? (αν και δεν το νομίζω). Τα περισσότερα δεν αναφέρουν τα windows 10, μάλλον δεν έχει υπάρξει ενημέρωση της περιγραφής στα eshop.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για να είσαι σίγουρος, δες στη σελίδα του κατασκευαστή αν έχει drivers για Windows 10.