Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕγγραφή και αναπαραγωγή CD σε αυτοκίνητο
Evaggelos Gazis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα σας, ξέρω πως να γράφω τραγούδια σε cd, δε γνωρίζω πώς να κάνω ένα cd να παίζει στο cd player του αυτοκινήτου μου. Μου έχει συμβεί να ολοκληρώσω την εγγραφή αρχείων ήχου σε cd, να παίζει το cd κανονικά στον υπολογιστή και όταν βάζω το cd να το ακούσω στο αυτοκίνητο, να μην παίζει, αλλά το μηχάνημα να μου το βγάζει αυτόματα έξω, χωρίς να έχω πατήσει το σχετικό κουμπί, ώστε να γίνει αυτό! Μήπως έχετε κάποια ιδέα, πώς μπορώ να έχω cd που να μπορώ να το ακούω στο αμάξι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Ευάγγελε

Το ενσωματωμένο CD player κάποιων αυτοκινήτων δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή αντιγραμμένων ή με πιστοποιημένων CD. Πχ το δικό μου δεν επιτρέπει.

Κάποια άλλα CD player το επιτρέπουν, αλλά απαιτούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις εγγραφής. Αυτό μπορείς να το δεις μόνο στο manual.

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 3 έτη

Όταν λες για αναπαραγωγή αντιγραμμένων ή μη πιστοποιημένων cd,τι ακριβώς εννοείς; Υπάρχουν cd players που μπορούν να ανιχνεύσουν αν ένα cd είναι αντίγραφο κάποιου άλλου, ή δεν είναι αγορασμένο από κάποιο μαγαζί; Δηλαδή, αν θέλω σε ένα cd να γράφω κομμάτια δικής μου προτίμησης, θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποια δισκογραφική εταιρεία; Ρωτάω, διότι κάποια στιγμή έβαλα στο αμάξι μου ένα cd με τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου, το οποίο είχε στη μία πλευρά φωτογραφία του γνωστού αυτού τραγουδιστή. Το cd αυτό παίζει κανονικά. Τόσο έξυπνα έχουν γίνει κάποια cd players που ανιχνεύουν ποια cd είναι αγορασμένα και ποια είναι αντιγραμμένα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ακριβώς, τα DVD/CD που κυκλοφορούν στο εμπόριο διαθέτουν διάφορες πιστοποιήσεις στις οποίες φαίνεται αν είναι αγορασμένο.

Δεν είναι κάποια προχωρημένη τεχνολογία, ανέκαθεν υπήρχαν μέτρα προστασίας κατά τις πειρατείας. Απλά οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν ασχολουνται.

Εγώ αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα στις τηλεόρασεις που έχει το αμάξι στα πίσω καθίσματα και τελικά μου είπε η αντιπροσωπείο ότι δέχεται μόνο αφορασμένα DVD. Και όταν δοκιμάσα με αγορασμένο, όντως έπαιξε.