Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕγγραφή Overwright (loop) σε υπολογιστή
Nikolaidis dimitris ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα. Έχω μία κάμερα στο εξοχικό η οποία καταγράφει βίντεο σε κάρτα μνήμης. Το πρόγραμμα της απομακρυσμένης διαχείρισης μου δίνει την δυνατότητα να καταγράφω live βίντεο στον υπολογιστή μου στο σπίτι. Προσπαθώ να βρω ένα πρόγραμμα ή κάποιο τρόπο ώστε η καταγραφή στον σκληρό δίσκο (εσωτερικό ή εξωτερικό) να κάνει overwright δηλαδή όταν τελειώνει ο αποθηκευτικός χώρος του σκληρού να σβήνει τα παλαιότερα αρχεία και να γράφει τα νέα πάνω σε αυτά. Και αυτό γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος κλοπής της κάμερας με την κάρτα και χάσιμο των αρχείων ενώ η λύση του cloud είναι σχετικά ασύμφορη.

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη! Δυστυχώς, δεν γνωρίζω πως μπορείς να το πετύχεις αυτό χωρίς να το υποστηρίζει το λογισμικό της εταιρείας. Δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό. 

Nikolaidis dimitris απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Και εγώ δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Αν είναι δυνατόν το S/W της απομακρυσμένης διαχείρισης ή της κάμερας να γίνει configure έτσι ώστε να αποθηκεύει τις λήψεις σε ξεχωριστά αρχεία, και εφόσον μιλάμε για υπολογιστή Windows (αλήθεια, αυτός μένει συνέχεια ανοιχτός?), μπορείς να ορίσεις κάποιο task στον Task Scheduler των Windows. Το task απλώς θα διαγράφει τα παλιότερα αρχεία, με διάφορα κριτήρια, πχ ημερομηνία παλιότερη των Χ ημερών ή/και ελεύθερος χώρος στο δίσκο (φαντάζομαι δε θα είναι ο δίσκος ή το partition που περιέχει τα Windows). Αλλιώς... ένας μεγαλύτερος δίσκος είναι αρκετά προσιτός - και ίσως ένας purple είναι και καταλληλότερος για τη δουλειά - οπότε θα μπορούσε ίσως η διαγραφή των παλιότερων αρχείων να γίνεται manually, υποθέτω θα σου δίνεται το χρονικό περιθώριο.

Nikolaidis dimitris απάντησε πριν 2 έτη

Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι ο υπολογιστής μένει για άλλους λόγους συνέχεια ανοικτός οπότε είπα να το εκμεταλλευτώ. Προς το παρών η καταγραφή γίνεται σε εξωτερικό σκληρό και η διαγραφή manually όταν δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Αυτό με το Task Scheduler των Windows φαίνεται καλή πρόταση αλλά επειδή δεν το έχω δουλέψει ποτέ αν σου είναι εύκολο να μου δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες ως προς την υλοποίηση. Εννοείτε ότι θα ψαχτώ και μόνος μετά την ιδέα σου αλλά ποτέ δεν έβλαψε λίγη πρόσθετη βοήθεια Ευχαριστώ

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Το να γίνεται overwrite σε ένα μέρος του αρχείο (το παλαιότερο στην περίπτωσή σου) δεν είναι δυνατόν να οριστεί να γίνεται σε επίπεδο λειτουργικού, μπορεί όμως (θεωρητικά) να το κάνει το s/w της κάμερας, αν το αρχείο είναι indexed και όχι αυστηρά sequential, οπότε δες αυτό πρώτα. Τότε δε χρειάζεσαι τίποτε άλλο. Διαφορετικά:
Όπως ανέφερα στο προηγούμενο post μου, το πιο βασικό είναι να γίνει configure το s/w της κάμερας έτσι ώστε να αποθηκεύει τις καταγραφές σε χωριστά αρχεία, πχ ένα ανά 24ωρο. Δεν ξέρω καθόλου αν και πώς γίνεται αυτό, μιλάω εντελώς υποθετικά. Πχ, να βγάζει αρχεία με ονόματα όπως CAM01_20221007_00538.mp4, οπότε δες αυτό πριν προχωρήσεις με τα υπόλοιπα. Υποθέτω ότι η ημερομηνία/ώρα τελευταίας τροποποίησης του αρχείου θα είναι αυτή της τελευταίας εγγραφής (για την ημέρα ή το ορισθέν χρονικό διάστημα) και μετά θα παραμένει η ίδια, δλδ το s/w θα κλείσει το αρχείο κατά την τελευταία εγγραφή και δε θα το ξαναπειράξει. Δες πρώτα αν ισχύουν αυτά.
Η εφαρμογή Task Scheduler είναι αρκετά εύκολη στον χειρισμό της, μπορείς να ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο, υπάρχουν άπειρα tutorials όπως αυτό. Τα menu και η ορολογία, αλλά και οι έννοιες είναι αρκετά εύκολα κατανοητά, δε νομίζω να αντιμετωπίσεις κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Ο σκοπός χρήσης του Task Scheduler στην περίπτωσή σου δεν είναι άλλος παρά να οριστεί ένα Task το οποίο θα εκτελείται, πχ καθημερινά. Ο μηχανισμός είναι αρκετά απλός, αυτό που θα κάνει το Task είναι να διαγράφει τα αρχεία τα οποία είναι παλιότερα από κάποιον αριθμό ημερών. Στο tab "Action" ορίζεις το τί θα κάνει το Task. Εκεί μπορείς να ορίσεις κάποια εφαρμογή (με full path αν είναι executable ή .bat και δε βρίσκεται στο "Path" environment variable). Μια command-line εντολή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι η ForFiles η οποία μπορεί να εκτελέσει μια άλλη εντολή για συγκεκριμένα files (με κριτήρια), δες ορισμό και παραδείγματα εδώ (ή ψάχνεις). Πχ η εντολή forfiles /p "K:\CAM01" /m "*.mp4" /d -10 /c "cmd /c del /q @file" θα καλεί την εντολή del (διαγραφή) για τα αρχεία με extension .mp4 που βρίσκονται στο folder K:\CAM01 και έχουν ημερομηνία τροποποίησης τουλάχιστον 10 ημέρες πριν.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Με τις εντολές διαγραφής υπάρχει κίνδυνος να διαγραφούν αρχεία κατά λάθος, αν δε χρησιμοποιηθούν σωστά. Μπορεί να διαγραφούν ακόμα και ολόκληρα volumes. Τα tests πρέπει να γίνονται με αρχεία τα οποία έχουν γίνει backup ή δε χρειάζονται, ενώ στο cmd μπορείς αντί για τη del να χρησιμοποιήσεις αρχικά την echo (εμφανίζει το filename) ή σκέτο το filename (@fname - το οποίο θα "ανοίξει" το αρχείο στον player σου), μέχρι να σιγουρευτείς ότι το script σου λειτουργεί σωστά. Επίσης, τα tests μέσα από τον Task Scheduler μπορεί να είναι δύσκολα (αν τρέχει μια φορά τη μέρα), μπορείς για testing να εκτελείς την ForFiles μέσα από ένα batch file (.bat), το οποίο να το τρέχεις μέσα από ένα παράθυρο CMD. Test-δεδομένα (πχ αρχεία με διάφορες ημερομηνίες τροποποίησης) μπορείς να βρεις στα Documents σου ή στην cache του browser.

Nikolaidis dimitris απάντησε πριν 2 έτη

Χίλια ευχαριστώ για τα '' φώτα '' σου. Πάνω κάτω τα ίδια διάβασα και εγώ αλλά εσύ ήσουν κατατοπιστικότατος και σε ευχαριστώ και πάλι. Τα αρχεία καταγράφονται ανά μια ώρα σε διαφορετικό δίσκο από του λειτουργικού οπότε θα δουλέψει. Ευχαριστώ και πάλι