Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕΓΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ SSD ΣΕ HDD ΣΕ LINUX MINT
dimitx ρώτησε πριν 9 έτη

Αγγελε γεια σου και χρονια πολλα. κατεβασα τα Linux Mint 32 bit σε καινουργιο desktop χωρις Windows με 2 δισκους εναν SSD (Linux Mint) 120 GB και εναν HDD 1 TB. Μετεφερα αρχεια απο LAPTOP στον SSD και γεμισε. Τωρα θελω να τα παρω και να τα βαλω στον HDD αλλα δεν βρισκω τον τροπο να το κανω? Επισης εχω 8 GB RAM και εκ παραδρομης κατεβασα Linux Mint 32 bit. Πως γινεται να κατεβασω 64 bit. Θελει απεγκατασταση και εγκατασταση? Αν αφησω τα ιδια χανω αρκετα απο την 64 bit?

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Με το 32bit Mint η μισή RAM του υπολογιστή σου δεν αναγνωρίζεται καθόλου, πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις 64bit.

Πρέπει να κάνεις επανεγκατάσταση, σβήνοντας το παλιό σύστημα. Ξεκίνα εγκατάσταση με τα 64bit και θα σου δώσει την επιλογή αντικατάστασης του παλιού συστήματος. Όλα τα αρχεία θα διαγραφούν, κράτησε πρώτα backup.

Ο δίσκος του 1TB δεν φαίνεται στην επιφάνεια εργασίας?

dimitx απάντησε πριν 9 έτη

Καλημερα Αγγελε. Μια ασχετη ερωτηση. Για μεταφορα δεδομενων απο laptop σε desktop πως πρεπει να συνδεθουν αυτα τα δυο μεταξυ τους για αμεση μεταφορα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Δημήτρη,

Δες στον οδηγό για την οικιακή δικτύωση στα Windows.

dimitx απάντησε πριν 9 έτη

Aγγελε πως θα κανω επανεγκατάσταση τα Linux Mint 64 bit. Θα μπω παλι Boot, στικακι και συνεχεια (ετσι δεν μου το κανει) η αλλο τροπο. Παρακαλω προσδιορισε ποιον.

dimitx απάντησε πριν 9 έτη

Εννοω επανεγκατασταση Linux Mint 64 bit χωρις windows, to τονιζω. Υπαρχει καποιος πιο ευκολοτερος τροπος για μεταφορα δεδομενων απο laptop σε desktop, εκτος του ''οικιακή δικτύωση στα Windows'' ? Εγω χρειαζομαι μεταφορα δεδομενων απο win7 σε Linux Mint. Ευχαριστω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δημήτρη, δες εδώ, τον τομέα για την επανεγκατάσταση Linux.

Αγνόησε το κομμάτι που λέει "στη συνέχεια ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία, change-> Χρήση ως ext4 και σημείο επαφής /home", δεν εφαρμόζεται στην περίπτωσή σου.

Ο μόνος ευκολότερος τρόπος από τη δικτύωση είναι να μεταφέρεις χειροκίνητα τα αρχεία με φλασάκι USB. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος.