Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕγκατάσταση νέου ssd με φορμάτ
KingFox ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, τις τελευταίες μέρες κοντεύω να τρελαθώ.

Πριν 3-4 μέρες έβαλα στον υπολογιστή μου ssd (τον Samsung 750 EVO) και έκανα format. Από τότε το internet μου από σταθερά 12-13 mbps που έπιανα παλιά (και συνεχίζω να πιάνω στο tablet κλπ) πηγαίνει 2 με 6 το πολύ mbps και σε μερικές μετρήσεις στιγμιαία και σπάνια 12-13 οπως πρίν (περιττό να αναφέρω φυσικά οτι το ίδιο χάλια πηγαίνει τις περισσότερες ώρες και στην προβολή βίντεο, livestream και μερικές φορές και στη φόρτωση απλών σελιδών).

Δοκίμασα αρκετά πράγματα για να βρω τι φταει όπως το να τσεκάρω τους drivers του wifi stick, να βάλω το wifi stick στο laptop (όπου είχε μια χαρά ταχύτητα), να καλέσω την OTE, να αλλάξω router που ήταν αρκετά παλιό.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή στο καινούριο format - όταν προσπάθησα να κατεβάσω το πρώτο αρχείο (nvidia drivers) και σερνόταν.

Τι συμβαίνει;

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Πρώτα κατέβασε όλους τους drivers. Μετά έλεγξε στη διαχείριση εργασιών, μήπως κάποια εφαρμογή σου τρώει bandwidth.

Τέλος, δοκίμασε να συνδέσεις το pc με καλώδιο όχι ασύρματα.

KingFox απάντησε πριν 8 έτη

Αρχικά ελεγξα τους Drivers και όπως φαίνεται τους έχω όλους, επίσης δεν φαίνεται κάποιο άλλο πρόγραμμα να τραβάει ταχύτητα.

Τώρα: Έφερα το router στο δωμάτιο και αρχικά δοκίμασα να συνδεθώ με wifi μήπως δω διαφορά μιας που ηρθε πιο κοντά. Τελικά έπιανε 13+ σταθερά. Δοκίμασα να κατεβάσω και με το qBitTorrent και ολα εξίσου τέλεια (κατεβαζε στα 1.4-1.5).

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και μόλις σύνδεσα το ethernet.

Ίσως λοιπόν να φταίει η απόσταση (;) αλλά το θέμα ειναι πως πρίν οταν δοκίμασα να βάλω στο laptop το wifi stick για να δω μήπως εχει πρόβλημα αυτό, το έβαλα πάνω στο γραφείο, ακριβώς εκει που είναι και ο υπολογιστής, και δούλευε τέλεια σε σχέση με τον υπολογιστή... Επίσης αυτο το πρόβλημα με την μείωση ταχύτητας εμφανίστηκε ξαφνικά μετά το φορματ... Πριν το φορμάτ, ακριβώς με το ιδιο setup δούλευε τέλεια.

Μήπως αρχίζει να τα παίζει το στικάκι του wifi;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν το στικάκι έχει το οτιδήποτε. Μπορεί τυχαία με το format να έκανες και κάποια αλλαγή στο δωμάτιο και να δέχεται το wifi παρεμβολές.

Βάλε το laptop στο ίδιο ύψος με την θέση που έχει το wifi stick στον υπολογιστή. Ίσως υπάρχει κάποιο καλώδιο ή συσκευή εκεί που δημιουργεί παρεμβολές.

KingFox απάντησε πριν 8 έτη

Θα το δοκιάσω το συντομότερο...

Λες να κάνει ο SSD παρεμβολές; Το λεω επιδή μετα την προσθήκη του SSD και το φορμάτ το έπαθα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Μου φαίνεται απίθανο να επηρεάζει ο SSD το Wifi, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Την ταχύτητα που πιάνεις πως την μέτρησες;

KingFox απάντησε πριν 8 έτη

Αρχικά με το speedtest.net (server OTE) και μετά με torrent (ubuntu linux iso).

Μερικές φορές το torrent διχνει λίγο παραπάνω απο το speedtest.

Αλλες φορες το speedtest δίνει 1-2 άλλες 5-6 και άλλες 11... Περίεργο...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Απλά για να ξέρεις, τα torrent δεν είναι σωστό τρόπος να μετράς την ταχύτητα γιατί ρόλο έχουν οι seeders και οι peers. Το speedtest είναι ιδανικό.

https://www.pcsteps.gr/122506-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-adsl-vdsl/