Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕγκατάσταση 2 iso μεσω USB drive
Geo Koro ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα,

Έχω την εξείς ερώτηση. Θέλω να "γυρίσω" τον υπολογιστή μου σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δυστυχώς o σκληρός δίσκος μου έχει χαλάσει (μαζί και το recovery partition) και δυστυχώς δεν έχω τα DVD. Για καλή μου τύχη, ένας φίλος από Ελλάδα θα μου στήλει δύο ISO αρχεία τα οποία είναι το Recovery Media Creator που έκανε στο δικό του.
Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να χρησιμοποιήσω USB για να μην τα γράφω σε DVD? Έχω τον οδηγό για το USB απλά μπερδεύομαι τι γίνεται στην περίπτωση 2 ISO.
Ελπίζω να είμα κατανοητός.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιώργος

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα

Δυστυχώς δεν είναι καθόλου βέβαιο πως τα ISO του φίλου σου θα λειτουργήσουν για τον δικό σου υπολογιστή. Στο κάτω κάτω, έχουν τα στοιχεία ενεργοποίησης για το δικό του σύστημα.

Ακόμη πάντως κι αν λειτουργούσαν, είναι αδύνατον να γράψεις και τα δύο ISO σε αναγνωρίσιμη μορφή από το σύστημα στο ίδιο USB.

Ακόμη και το πρώτο δισκάκι, που θα είναι Bootable, είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσει σε USB. Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις να το περάσεις με το Rufus, και να βάλεις τα αρχεία του δεύτερου ISO σε ένα άλλο USB.

Geo Koro απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα 'Αγγελε,

Ευχαριστώ για την απάντηση. Από ότι μου είπαν στην Toshiba γίνεται αν είναι το ίδιο μοντέλο. Αν και τώρα που το λές έχεις δίκιο. Λογικά δεν θα ζητήσει κωδικό γιατί υποτίθεται είναι για τον υπολογιστή από τον οποίο δημιουργήθηκε το Recovery Disc.
Τέσπα, θα το δοκιμάσω όταν με το καλό τα πάρω.

Απ' ότι κατάλαβα, ο συγκεκριμένος τύπος είναι δύσκολο να μετατραπεί σε bootable μορφή; Αν γίνεται όμως χρειάζομαι δύο USB;

Αν μπορείς παράκαλώ, επιβεβαίωσε την ερώτηση μου.

Ευχαριστώ!
Γιώργος

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δεν είναι τόσο απλό. Συνήθως προγράμματα όπως το Rufus πρέπει να γνωρίζουν την ακριβή μέθοδο για να μεταφέρουν ένα συγκεκριμένο ISO σε USB. Αυτός είναι ο λόγος πχ που το Rufus δεν μπορεί να κάνει Bootable USB από το ISO του Kaspersky Boot CD, και χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο της ίδιας της Kaspersky.

Πάντως, εφόσον λογικά χρειάζεται μόνο το ένα ISO να είναι Bootable, θα μπορούσες θεωρητικά με το που θα τελειώσει η εγκατάσταση του πρώτου ISO να σβήσεις το φλασάκι και να περάσεις χειροκίνητα τα αρχεία μέσα από το δεύτερο ISO, για να συνεχίσει μετά η εγκατάσταση.

Πάντως, με δεδομένο πως αυτές οι εργοστασιακές ρυθμίσεις ενσωματώνουν πολλή άχρηστη σαβούρα με τη μορφή διαφόρων προγραμμάτων, εφόσον έχεις αυτοκόλλητο με το product key των Windows, είναι καλύτερα να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση Windows.

Geo Koro απάντησε πριν 10 έτη

Αγγελέ σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το παλέψω και θα σε ενημερώσω.
Σε ευχαριστώ όχι μόνο για την απάντηση σου αλλά και για ότι μας προσφέρεις μέσω από το pcsteps.gr

Γιώργος