Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΕγκατάσταση Autocad και Inventor της Autodesk σε linux
Leuteris Kozanidis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα. Έχω εγκαταστήσει στον υπολογιστή μου τα Ubuntu 14.04 . Λόγο σπουδών χρειάζομαι τα προγράμματα AutoCad και Inventor της Autodesk. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα μπορούσα να τρέξω τα προγράμματα μέσω εικονικής μηχανής , θα ήταν σταθερό το σύστημα ;Υπάρχει γενικά κάποιος τρόπος για να μην χρειαστεί να εγκαταστήσω τα windows ;  

4 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δεν προτείνεται να τρέξεις το AutoCad σε VM , μπορεί να σου κρεμάσει το σύστημα στο λεπτό, και ούτε οι VMs υπάρχουν για αυτού του είδους την χρήση. Όντως η πιο καθαρή λύση είναι dual boot, όπως σου πρότεινε ο Ιωάννης.

Ioannis Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Απο'σο ξέρω υπάρχει καν Autocad για linux πέρα των alternatives που υπάρχουν; Ξέρω ότι βγαίνει επίσημα σε Windows και Linux. Οτι γίνεται, γίνεται να τρέξεις σε εικονική μηχανή αλλά θα είναι δυνατός ο υπολογιστής σου να τρέχει παράλληλα ένα δευτερο λειτουργικό και ιδιαίτερα ένα πρόγραμμα με απαιτήσεις στα γραφικά; Θα πρέπει να κοιτάξεις το hardware διαφορετικά dual-boot είναι η λύση. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημμα σε αυτό.
Φιλικά

Leuteris Kozanidis απάντησε πριν 9 έτη

Μήπως  μπορείς να με βοηθήσει σχετικά με την έκδοση που υπάρχει για linux γιατί δεν μπόρεσα να βρω κάτι στο επίσημο site της Autodesk.  Έχω fx 8320 με 8 Gb ram σκεφτόμουν να προσθέσω άλλα 8 ώστε να δημιουργήσω με εικονική μηχανή και να τα τρέχω μέσω αυτής.  Απλος δεν ξέρω εάν θα είναι το σύστημα σταθερό.  Επιπλέον είχα διαβάσει ότι η εικονική μηχανή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών  αυτό εαν ισχύει δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ; Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Leuteris Kozanidis απάντησε πριν 9 έτη

Κατάλαβα . Άρα θα κάνω κάνω dual boot.  Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.