Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕγκατάσταση drivers σε νέο desktop pc
agtr ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας είναι η πρώτη μου φορά που θα εγκαταστήσω windows και drivers στον νέο υπολογιστή μου και συμβουλευτηκα τον οδηγό σας. 
*Ερώτηση 1
βλέπω το άρθρο σας και δυσκολεύομαι να βρω το chipset μου στην σελίδα της intel. αυτά που υπαρχουν για chipset στη σελίδα της intel δεν μπορώ να βρω compatible driver.Στα specs μου η μητρική είναι Intel Motherboard με B660 chipset, 1700 socket επεξεργαστής είναι i5 12400F. 
Είμαι καλυμμένος αν κατεβάσω μόνο driver της motherboard; 
*Ερώτηση 2 
Αν κατεβάσω τον assistant που υπάρχει στη σελίδα της intel σχετικά με την αυτόματη εγκατάσταση των drivers στον υπολογιστή μου θα γίνει σωστή δουλειά; 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Συνήθως δε χρειάζεται να κάνεις κάτι για τα drivers του chipset ή των USB. Κατά την εγκατάσταση των Windows ή/και των updates (έλεγξε και τα Optional Updates στο Windows Settings->Updates) εγκαθίστανται και αυτά. Μπορείς πιθανόν να εγκαταστήσεις κάποιο control software για reporting, monitoring, overclocking κλπ, αλλά αυτά θα τα βρείς στη σελίδα του κατασκευαστή του motherboard, όχι του chipset. Εκεί πιθανότατα θα βρεις και drivers για το τσιπάκι ήχου, για την κάρτα δικτύου, για RAID, για RGB, για BIOS update (αν το χρειάζεσαι), και διάφορα χρήσιμα (ή λιγότερο χρήσιμα!) utilities.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Μπορείς να βρεις τον σχετικό driver και στη σελίδα της μητρικής, αν ξέρεις ακριβώς το μοντέλο. Αλλά γενικά, ο driver που κατεβαίνει αυτόματα από τα Windows είναι αρκετός.

Όσο αφορά τον assistant, λογικά θα κατεβάσει τους περισσότερους σημαντικούς drivers.