Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΕγκατάσταση Ubuntu σε asus P5P800 με 32bit Intel pentium 4
PanagiotisSM ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα έπεσε στα χέρια μου ένας παλιός υπολογιστής με motherboard asus P5P800 και Intel pentium 4 αρχικά είχε windows XP 32bit και RAM 512 MB με τα οποία πήγαινε καλά αφού είχε να συνδεθεί στο Internet από την εποχή που είχε να ανοίξει. Τέλος πάντων αγόρασα και εγκατέστησα 4GB RAM DDR και προσπάθησα να καταστίσω τα Windows 7 αλλά δεν μπόρεσα να βρω σωστό driver για την κάρτα γραφικών και για αυτόν το λόγο κατέφυγα σε Ubuntu 15.04 με τα οποία έγινε ομαλότατα η εγκατάσταση αλλά όταν ανοίγει για να συνδεθεί στο χρήστη το μόνο που εμφανίζει είναι μαύρη οθόνη και μόνο το ποντίκι. Αν πατήσεις το κουμπί power μια φορά ανοίγει η επιφάνια εργασίας εμφανίζοντας ένα μήνυμα "Σφάλμα" αλλά εντελή έτσι εμφανίζετε το Desktop κανονικά χωρείς ώμος το Dock και την μπάρα πάνω-πάνω. Άχρηστο δηλαδή! :P το ίδιο κάνει και στο Live privew από το CD και στην έκδοση 14.04.2 LTS. Ο λόγος που τον θέλω είναι για πλοήγηση στο Internet αλλά και για ταινίες στο Popcorn Time.
 

10 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Μπορείς να μας πεις το μοντέλο της κάρτας γραφικών;

PanagiotisSM απάντησε πριν 9 έτη

Δεν το γνωρίζω για αυτό δεν μπόρεσα να βρω τον κατάλληλο Driver. Τα Windows 7 τον εγκατέστησαν μονά τους αλλά προφανώς ήταν λάθος αφού δεν μπορούσαν να πάνε καν πάνω από το HD ενώ η οθόνη μου είναι FHD (στα windows xp που υπήρχαν μέσα δούλευέ τέλια στο FHD το ίδιο και η εγκατάσταση του Ubuntu ή του Fedora) έλεγε παντός το CPU-Z πως ήταν κάποιος NVIDIA αλλά αντί για κωδικό έλεγε windows. Επίσης το live detect driver της NVIDIA δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει τον σωστό driver. Προσπάθησα να φορτώσω τα Mac OS μόνο και μόνο για να βρω τον κωδικό της κάρτας γραφικών από το System Info που έχει στο Utilities της εγκαταστάσεις αλλά επειδή είναι 32bit δεν φόρτωνε τα Yosemite. Θα δοκιμάσω τα Snow Leopard μπας και καταφέρω να βρω τον κωδικό της κάρτας και να σας τον πω.
Ευχαριστώ.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Γιατί απλά δεν βγάζεις την κάρτα γραφικών να διαβάσεις τι γράφει; Θα έχει κολλημένη πάνω της μια ταμπέλα που να αναφέρει το μοντέλο της ή θα το γράφει πάνω στην πλακέτα 

PanagiotisSM απάντησε πριν 9 έτη

Χαχα το πρώτο που έκανα ήταν αυτό! :P Δεν έγραφε τίποτα αλλά μετά από πολύ σκάλισμα στα παλιά DVD στο πατάρι βρήκα μια παλιά έκδοση του iAktos με mac os x Leopard και κατάφερα να βρω τον κωδικό! :D
nVidia NV36 GeForce FX 5700LE   (10de:0343)
Όλα τα άλλα είναι κανονικά της μητρικής από ότι βλέπω…

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Θα πρέπει μερικές φορές να ρωτάω και τα αυτονόητα Παναγιώτη..
Anyway, είδα ότι έχει drivers μέχρι Vista, λογικά θα σου κάνουν αλλά και για Linux, οπότε good luck σε όποιο λειτουργικό θα αποφασίσεις. 

PanagiotisSM απάντησε πριν 9 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση. Δεν ήθελα να φανώ κυνικός λέγοντας πως ήταν το πρώτο που κοίταξα. Η αλήθεια είναι πως προτιμάω τα Ubuntu από τα windows έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει και δεν μπορεί να συνδεθεί σε user στα Ubuntu ούτε στο Live privew από το CD ενώ η εγκατάσταση ανοίγει τέλια? Πριν ξεκινήσει το CD βγάζει μήνυμα “Core temperature above threshold κτλ.” Αλλά μετά αρχίζει κανονικά δεν ξέρω αν παίζει ρολό. Επίσης όταν είναι να συνδεθεί στο User στιγμιαία βγάζει η οθόνη κάτι γραμμούλες σαν της αναλογικές τηλεοράσεις όταν δεν είχε καλό σήμα παραλάλα με την μαύρη οθόνη. Αν κλειδωθεί εμφανίζετε κανονικά άλλα αν συνδεθείς υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Ευχαριστώ.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Όχι, δεν το είπα με αυτή την έννοια, απλά είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το επίπεδο γνώσεων του καθένα πάνω στους υπολογιστές, και για αυτό τις περισσότερες φορές ξεκινάμε από τα πιο απλά.
Στο θέμα σου τώρα, μιας και πρόκειται για παλιό υπολογιστή και αχρησιμοποίητο για κάποιο χρονικό διάστημα αν κατάλαβα καλά, καλύτερα να καθαρίσεις την ψύκτρα από την παλιά κρέμα και να προσθέσεις νέα, το μήνυμα αφορά την υπερθέρμανση του επεξεργαστή.
Δες επίσης αν όλα τα fans δουλεύουν 

PanagiotisSM απάντησε πριν 9 έτη

Ποπο παράδοξος δεν είχε σκόνη γενικά στο κουτί στον επεξεργαστεί ώμος ήταν χάος! :P
Η παστά ήταν λες και δεν υπήρχε καθόλου! Στον αέρα τελείως το ανεμιστιράκι! Τον καθάρισα τον ξανά κόλλησα και τώρα δεν εμφανίζει το μινυμματάκι μήνυμα για το CPU και επίσης δεν καίει ολόκληρο από τα 2 μόλις λεπτά που ανοίγει! :D Πρέπει να αλλάξω και μπαταριά από ότι φαίνεται γιατί όποτε τον βγάζω από την πρίζα κάνει reset το Bios. Κατά τα άλλα ώμος τα ίδια… Τι παίζει πια με αυτά τα Ubuntu πια?! Και γιατί όλα τα άλλα λειτουργικά να ανοίγουν κανονικά? :( Θα ξανά δοκιμάσω τα  Fedora για να αποκλείσω αν είναι πρόβλημα των Ubuntu ή τον linux γενικότερα στο PC μου. Εσύ τι πιστεύεις ότι γίνετε?
Ευχαριστώ.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Είναι θέμα των drivers μάλλον της GPU.

PanagiotisSM απάντησε πριν 9 έτη

Σε ευχαριστώ. Δεν ξέρω πώς να το φτιάξω μιας και δεν μπαίνει στον User. :(
Φόρτωσα τα Windows 7 και πέρασα τα Drivers της κάρτας γραφικών και είναι όλα μια χαρά! :D