Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΕγκατάσταση Win 7 σε laptop με Linux
Manolis Tsourtis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,
Σε laptop που έχω τα Linux Mint θέλω να εγκαταστήσω και τα win 7 για να μπορώ να τρέχω κάποια προγράμματα που είναι μόνο για windows. Η τωρινή εγκατάσταση έχει τώρα σε 1 δίσκο 4 ξεχωριστά partitions (root, home, swap) και 1 ακομη για data. Επειδή ο δίσκος μπορεί να έχει από όσα ξέρω λόγω MBR μόνο 4 partitions η λύση είναι να κάνω ένα extended και εκεί μέσα 2 logical για τα windows ή προτείνετε κάτι άλλο ; σε ποιά σειρά θα πρέπει να τοποθετηθούν ; αν υπήρχε κάποιος οδηγός θα βόλευε για να μην γίνει κάποιο λάθος καθώς όλα θα γίνουν φαντάζομαι μέσα από τα linux.. μέχρι τώρα έχω βρει κάτι μόνο για την εγκατάσταση linux μετα από win ενώ εγώ θέλω το αντίθετο..
Ευχαριστώ
Μανώλης

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Εφόσον κανένα από τα τέσσερα δεν είναι ήδη extended, είναι δύσκολη η κατάστασή σου, Μανώλη, θα πρέπει να διαγράψεις ένα partition για να φτιάξεις ένα extended στη θέση του και να δημιουργήσεις εσωτερικά partition.

Εφόσον το κάνεις αυτό, δεν έχει καμία σημασία η σειρά των Partition. Εγκαθιστάς κανονικά τα Windows, απλά μετά την εγκατάσταση πρέπει να ακολουθήσεις αυτόν τον οδηγό για να επιδιορθώσεις το GRUB.