Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕγκατάσταση windows 10 σε δισκο SSD
Lefteris Spiridonidis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα, έχω εγκαταστήσει ένα σκληρό δισκο SSD (Patriot Burst) με σκοπό να εγκαταστήσω τα windows 10 επανω του. Το  PC ειναι σταθερο σημειωτέον. Για καποιο λογο που δεν μπορουσα να βρω ο υπολογιστης δεν τον αναγνωριζε. Τελικώς  καταφερα να τον αναγνωρισει απο την καρτελα "Διαχειριση χώρων αποθήκευσης" των Windows. Τον αναγνωρίζει ως συγκεντρωτικο χώρο αποθήκευσης και αποθηκεύω αρχεία κανονικοτατα. Το θεμα που προέκυψε ειναι οτι ενώ ακομη και στο boot menu  ο δισκος υπαρχή κανονικά, στο σημειο που μου βγαζει η εγκατάσταση των windows  να επιλέξω επάνω σε ποιο δισκο θελω να τα εγκαταστήσω ο ssd  ειναι άφαντος.
Υπαρχει περίπτωση να μην τον εμφανίζει ως επιλογη γιατι τον έχω βαλει ως χώρο αποθήκευσης αρχειων απο την επιλογή που προανέφερα;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Λευτέρη,
Από τη στιγμή που τον αναγνωρίζει η μητρική και τα Windows, δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Μπορείς να μας στείλεις ένα screenshot από τα partition που υπάρχουν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης;
Αν αφαιρέσεις τελείως τον άλλον δίσκο, στη διαδικασία εγκατάστασης δεν αναγνωρίζει κανέναν δίσκο;

Lefteris Spiridonidis απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπερα. Δεν εχω κανενα αλλο δίσκο συνδεδεμενο εκεινη την ωρα επανω.Από οτι εχω καταλαβει τα windows αναγνωριζουν τον ssd  σαν αποθηκευτικο χωρο και οχι σαν δισκο γι'αυτο κι ολας δεν με αγηνουν να κανω εκει την εγκατασταση. Απλως δεν ξερ τι να κανω για να τον αναγνωρισει ως δισκο και οχι ως αποθηκευτικο χωρο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν μπορείς, ανέβασε μου ένα screenshot με τα partition που φαίνονται (ακόμα και αν δεν φαίνεται τίποτα) κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.