Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕγκατάσταση Windows 10 σε καινούργιο σκληρό δίσκο
Τατιάνα Τσίρκα ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας! Κατέβασα τα Windows 10 με τη βοήθεια του οδηγού σας: Κατέβασμα Windows 10 ISO, χρησιμοποιώντας ως μονάδα USB έναν σκληρό δίσκο τον οποίο σκόπευα να τον εγκαταστήσω σε ένα λάπτοπ. Τον τοποθέτησα λοιπόν στο λάπτοπ κι έφτασε μέχρι το εικονίδιο όπου επιλέγουμε την προσαρμοσμένη εγκατάσταση, όπως ανάφερετε στον οδηγό σας: Καθαρή εγκατάσταση Windows 10. Ωστόσο η διαδικασία έχει κολλήσει στην επιλογή των διαμερισμάτων του δίσκου και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω παρακάτω. Επειδή το uploading των φωτογραφιών αποτυγχάνει θα σας περιγράψω τι μου βγάζει. (Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας)!  Μου δείχνει δύο μονάδες δίσκου ως εξής:
Μονάδα Δίσκου 0 Διαμέρισμα 1: ESD-US, Tύπος: Σύστημα
Μη εκχωρημένος χώρος στη μονάδα δίσκου
Όταν επιλέγω το πρώτο διαμέρισμα μου βγάζει το εξής μήνυμα: 
Τα Windows δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν σε αυτόν το δίσκο. Ο επιλεγμένος δίσκος διαθέτει έναν πίνακα διαμερίσματος MBR. Σε συστήματα EFI, τα Windows μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε GPT δίσκους.
Τα Windows δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν σε αυτόν το χώρο του σκληρού δίσκου. Τα Windows πρέπει να εγκατασταθούν σε ένα διαμέρισμα που έχει διαμορφωθεί ως NTFS.
Όταν επιλέγω το δεύτερο μου βγάζει:
Tα Windows δεν είναι δυνατό να εγκατασταθούν σε αυτόν τον δίσκο. Ο επιλεγμένος δίσκος διαθέτει έναν πίνακα διαμερίσματος MBR. Σε συστήματα EFI, τα Windows μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε GPT δίσκους.

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Τατιάνα
Το συγκεκριμένο σφάλμα μπορείς να το διορθώσεις εύκολα. Άνοιξε τη γραμμή εντολών με τα πλήκτρα Shift+F10 και τρέξε αυτές τις εντολές.

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας και πάλι! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας, ωστόσο ενώ έτρεξα τις εντολές που μου στείλατε, μου έβγαλε το εξής μήνυμα:
Virtual Disk Service error:
Ο καθορισμένος δίσκος δεν είναι μετατρέψιμου. Τα CDROM και DVD είναι παραδείγματα δίσκων που δεν είναι μετατρέψιμοι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν μπορείς, ανέβασε ένα screenshot από το παράθυρο με τα partition. Αν δεν ανεβαίνει η εικόνα στο site, ανέβασε τη στο Imgur και στείλε μας τον σύνδεσμο. 

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό το screenshot θέλετε ή κάτι άλλο πάντως ο σύνδεσμος στο Imgur είναι: http://imgur.com/lRNbKNo 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Kαλημέρα ,σε μένα δεν ανοίγει η εικόνα. Καλύτερα ξαναδοκίμασε και με αυτό.
https://prnt.sc/
Kλικ στο Browse images .

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Τα links για τα screenshots είναι:
https://prnt.sc/nt5uql
https://prnt.sc/nt5udk

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το λειτουργικό στο C και να αφήσεις τα υπόλοιπα partition όπως είναι.
Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού, δοκίμασε να διαγράψεις τα partition που δεν χρειάζεσαι.  

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Το λειτουργικό το έχω κανονικά στο C ωστόσο ήθελα να το περάσω και στο Ε ούτως ώστε να τον εγκαταστήσω σε έναν άλλον υπολογιστή. Αυτός είναι ο δίσκος που δεν είναι μετατρέψιμος και αρνήται πεισματικά να συνεργαστεί...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ο δίσκος αυτός είναι εξωτερικός; Αν ναι, γι αυτό σου παρουσιάζει πρόβλημα.
Επίσης, κάθε υπολογιστής έχει διαφορετικούς drivers. Αν εγκαταστήσεις το λειτουργικό σε έναν υπολογιστή, χρειάζεται format για να βάλεις τον δίσκο σε άλλον. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να παρουσιαστούν πολλά προβλήματα. 

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Αυτός ο δίσκος είναι μεν συνδεδεμένος στον υπολογιστή μου ως εξωτερικός, με αντάπτορα, σε USB θύρες, ωστόσο στον υπολογιστή που τον συνδέω, τον βάζω κανονικά σε υποδοχή για HDD. Αυτό που με παραξενεύει ωστόσο είναι ότι όταν τον τοποθετώ στην υποδοχή του υπολογιστή που προορίζεται και προσπαθώ να εγκαταστήσω το λειτουργικό με bootable usb, πάλι δεν συνεργάζεται γιατί λέει ότι διαθέτει πίνακα διαμερίσματος ΜBR ενώ πρέπει να έχει μορφή GPT. Κι εδώ έρχονται τα προβλήματα γιατί όταν πάω να κάνω την μετατροπή, μου βγάζει ότι ο δίσκος αυτός δεν είναι μετατρέψιμος. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω για να καταδεχτεί να εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασε να ακολουθήσεις τις οδηγίες αυτού του άρθρου

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και την υπομονή σας! Το πρόβλημα λύθηκε με τις οδηγίες που μου στείλατε και τώρα γίνεται κανονικά η εγκατάσταση των Windows. Σας εύχομαι καλή συνέχεια!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Καλή συνέχεια!