Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕγκατάσταση windows 8 σε άλλο υπολογιστή και windows 7 στο υπάρχον.
Χάρης ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα,
Έχω αγοράσει πρόσφατα ενα λάπτοπ lenovo με επεξεργαστή amd E1-6010 1.35Ghz και 2GB ram. Έχει windows 8.1 αλλά δεν ανταποκρίνεται παρά μόνο σε πολύ απλές δουλειές.( Εν γνώση μου πήρα με τέτοιες δυνατότητες,και αυτή τη στιγμή δεν έχω την δυνατότητα αναβάθμισης(π.χ παραπάνω ram) ).
Έχω δύο ερωτήσεις:

  1. Να βγάλω τα windows 8 και να εγκαταστήσω τα 7 ; Γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ βαριά τα 8.
  2. Και επίσης, αν βγάλω τα 8, μπορώ να τα εγκαταστήσω σε άλλο υπολογιστή ;

Ευχαριστώ !

4 Απαντήσεις

Σταμάτης Σάργας απάντησε πριν 9 έτη

1) Τα 7 είναι πιο βαριά από τα 8 όπως έχω διαπιστώσει (έχω 2 PC). Αν έχεις τόσο χάλια υπολογιστή, μπορείς να αποθηκεύσεις το product key σου και να βάλεις μια ελαφριά διανομή Linux (Lubuntu κατά προτίμηση) 
2) Ναι, θα μπορείς. https://www.pcsteps.gr/44526-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-windows-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7/

Χάρης απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ!
Εάν προσθέσω ram (π.χ. βαλω 4 GB) , θα αλλάξει κάτι αισθητά ; Ή λόγω επεξεργαστή, δεν αξίζει τον κόπο ;

GMS gr απάντησε πριν 9 έτη

κοίτα με την ram θα τρέχουν πιό γρήγορα εργασιές αλλά εαν ο επεξεργαστής δεν είναι δυντός για να τα αντέξει δεν αξιζει τόσο.αν θες ομως με την ram και τον επεξεργαστη που έχεις να πάς σε κάτι ελαφρύ βάλε κάτι σε linux και μετεφερε τα  windows Που έχεις σε άλλον υπολογισ΄τή με την μεταφορά windows ή εαν αναβαθμίσεις τον υπολογιστή σου ξανα βάλτα με την εγκατάσταση των windows. καλή σου ημέρα!

Χάρης απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ πολύ!