Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / Softwareεγκατασταση εφαρμογης παραξενοι χαρακτηρες
nati mou ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα, προσπαθω να εγκαταστησω καποιες εφαρμογες, αλλα δεν μπορω διοτι μου βγαζει κατι παραξενους χαρακτηρες. Τι μπορω να κανω για να το διορθωσω?

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
Αυτό γίνεται σε όποια εφαρμογή πας να εγκαταστήσεις ή μόνο στις συγκεκριμένες; Δοκίμασε να αλλάξεις την γλώσσα των Windows στα Αγγλικά. 

nati mou απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα,
ευχαριστω για την απαντηση σου.
Μεχρι στιγμης μονο σε αυτες τις 2 εφαρμογες.
Η γλώσσα των Windows ειναι στα Αγγλικά.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ρίξε εδώ μιά ματιά 
https://superuser.com/questions/1194667/windows-10-displays-gibberish-text-in-some-apps
Αν σκανάρεις τις εφαρμογές με το antivirus τις βγάζει καθαρές ? Τί λειτουργικό έχεις ?

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 έτη

Βλέπω link σε ελληνικό site κάτω αριστερά. Αυτό μάλλον σημαίνει οτι η εφαρμογή (εν προκειμένω μάλλον πρόκειται για installer) είναι από ελληνική εταιρεία, και το UI και τα κείμενα είναι στα ελληνικά, και η υλοποίηση της εφαρμογής είναι όχι Unicode, αλλά ANSI-GR (Code-Page 1253).
Στην περίπτωση αυτή, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις ΟΧΙ την Γλώσσα των Windows (το UI) (στα ελληνικά), αλλά μια Option που ονομάζεται "Language for non-Unicode programs", η οποία καθορίζει το πως το σύστημα μεταφράζει τις μη Unicode εφαρμογές, δλδ είναι σα να του λές ποιά ANSI Code-Page να υποθέσει οτι οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούν.
Το μειονέκτημα είναι οτι η Option αυτή μπορεί να γίνει set μόνο για ολόκληρο το σύστημα κι όχι για κάθε εφαρμογή χωριστά (per application), και χρειάζεται να γίνει και restart. Μπορείς δλδ να ορίσεις μόνο μία ANSI Code-Page. Έτσι, αν την αλλάξεις στα ελληνικά, δε θα μπορείς να χρησιμοποιείς εφαρμογές που χρησιμοποιούν κάποια άλλη Code-Page, πχ Western European (1252), αν εμφανίζει accented european characters (πχ À,Á,Â,Ã,Ä κλπ). Μόνο μία θα λειτουργεί σωστά. Οι Unicode εφαρμογές λειτουργούν κανονικά, ανεξάρτητα από την παραπάνω option.
Να προσθέσω οτι ενδέχεται η εφαρμογή που εγκαθιστάς τελικά να είναι Unicode, αλλά να μην είναι ο installer, οπότε η αλλαγή της option χρειάζεται μόνο προσωρινά, όσο για να κάνεις την εγκατάσταση. Θα έλεγα να ρωτήσεις τον κατασκευαστή της εφαρμογής γι αυτό.
Για τις Code-Pages δες https://en.wikipedia.org/wiki/Code_page#Windows_code_pages
Η Option μπορεί να αλλάξει από:
Control Panel->Clock and Region->Region->Administrative (είναι ένα tab)->Language for non-Unicode programs, και πατάς "Change system locale"
Μπορείς να πας και από τα Settings->Time & Language->Region and language

nati mou απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι οι εφαρμογές είναι ελληνικές και για να λυθεί το πρόβλημα, ή γλώσσα των Windows 10 είναι ελληνικά. 
Και το πρόβλημα έχει λυθεί.
Σας ευχαριστώ.