Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΕ DESKTOP
konak ρώτησε πριν 10 έτη

Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω ένα desktop χωρίς λειτουργικό σύστημα ( για λόγους οικονομίας,υπάρχει υπολογιστής αλλά παλιός).Δεν ξέρω αν υπάρχει cd εγκατάστασης windows γνήσιο επειδή δεν είναι δικός μου ( αλλά του πεθερού) και τον είχε δώσει σε τεχνικό και τον συναρμολόγησε αυτός οπότε μπορεί να έχει σπασμένα τα XP. Εγώ είχα φορητό με vista και αγόρασα τα 8 και τα εγκατέστησα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το cd το αρχικό που έκανα σαν restore, backup που έκανα στην αρχή?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλημέρα.

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Όταν λες το αρχικό CD, ποιο εννοείς?

Θέλεις να εγκαταστήσεις στο σταθερό τα vista που είχες στον φορητό πριν βάλεις τα 8? Σε αυτό δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα, αφού τα έβγαλες από τον παλιό υπολογιστή. Ίσως χρειαστεί να πάρεις τηλέφωνο στο αυτοματοποιημένο σύστημα της Microsoft για να τα ενεργοποιήσεις (να μην γίνεται δηλαδή η ενεργοποίηση μέσω Internet), αλλά θα είσαι ΟΚ.

Θέλεις να βάλεις στον σταθερό τα 8 που είχες βάλει στο φορητό? Αν αγόρασες σαν αναβάθμιση τα 8 από τα vista δεν θα σου επιτρέψει να τα εγκαταστήσεις, ούτε φυσικά να τα έχεις σε δύο υπολογιστές μαζί.

konak απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, να τα βάλω  σε 2 υπολογιστές δεν γίνεται. θέλω να βάλω τα vista  στον σταθερό. Αλλά αυτό με την ενεργοποίηση δεν κατάλαβα, δεν μπορώ ηλεκτρονικά? και αν όχι, ποιο είναι το αυτοματοποιημένο σύστημα της microsoft?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Επειδή είχε ενεργοποιηθεί ο προηγούμενος υπολογιστής, μπορεί να μην μπορέσει να σου ενεργοποιήσει τα Vista από το Internet στον καινούριο (η Microsoft δεν ελέγχει συνεχώς αν κάποιος παλιός υπολογιστής χρησιμοποιεί το λειτουργικό ή όχι).

Αν αποτύχει στην ενεργοποίηση μέσω Internet, θα σου εμφανίσει την επιλογή για ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου. Καλείς σε έναν αριθμό χωρίς χρέωση που θα σου γράψει, και ακολουθείς τις οδηγίες στα Ελληνικά.