Present Games Android ρώτησε πριν 6 έτη

Κάθομαι σήμερα με την παρέα και μιλάμε για hardware .Και ακούω το εξης κουλο: Στους ryzen μπαίνουν μόνο επιλεγμένες μάρκες ΡΑΜ. (Κατανοω ότι το dual channel και η υψηλή συχνοτητα βοηθάει τους Ryzen). Θεωρώ όμως πως η μητρική αναλογα με το τι μοντελα υποστηρίζει σε οδηγεί στο να επιλέξεις ΡΑΜ ενω ο φιλός μου έλεγε ότι εκτός από ολα τα παραπάνω και ο επεξεργαστής σε περιορίζει σε ποια μοντέλα ΡΑΜ θα βάλεις. Και ρωτάω εγω έχει σχέση αμα έχεις Intel η Amd ryzen με το τι μάρκα ΡΑΜ θα βαλεις (άσχετα από την συχνότητα ,dual channel, μέγεθος ΡΑΜ η αυτές που αναγράφονται στο site του κατασκευαστή της ΜΗΤΡΙΚΗΣ για το συγκεκριμενο μοντέλο που εχεις)?

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Στην 1η γενιά Ryzen, κάποιες μητρικές δεν ήταν συμβατές με όλες τις μνήμες, και οι κατασκευαστές έβγαλαν λίστες συμβατότητας, όπως αυτή η λίστα της Corsair με δοκιμασμένα μοντέλα.
Ο περιορισμός πάντως σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με τη μάρκα, καθώς κάθε κατασκευαστής φαίνεται να είχε άλλα μοντέλα που λειτουργούσαν και άλλα που δεν λειτουργούσαν.
Απ' όσο ακούμε, τώρα στη 2η γενιά Ryzen και με τα νεότερα BIOS update για τις μητρικές, έχουν μειωθεί οι ασυμβατότητες.