Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕικονα στην οθονη με καινουριο συστημα
Dionisis Nio ρώτησε πριν 3 έτη

γεια σας. μολις εκανα ενα συστημα με apu και οπως παταω power ON, δεν εχω εικονα στην οθονη, ειδα καποια αρθρα σας και εβγαλα τις ραμ και δεν ακουστικε καποιο μπιπ. αρα παιζει να φταιει η μητρικη;;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Διονύση

Ποιον επεξεργαστή και ποια μητρική διαθέτεις; Ρωτάω γιατί πολλοί χρήστες παραλείπουν να κάνουν BIOS update σε μητρικές που το απαιτούν.

Dionisis Nio απάντησε πριν 3 έτη

ναι ισως να θελει BIOS update.ryzen 5 pro 4650g και mobo msi b450M-A pro max.

 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η μητρική απαιτεί BIOS update για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα. Αναγκαστικά πρέπει να πας σε κάποιον τεχνικό να στο περάσει, καθώς απαιτείται ένας επεξεργαστής παλιότερης γενιάς. 

Dionisis Nio απάντησε πριν 3 έτη

επειδη ειναι φιλου το συστημα, μου ειπε πως μπορει να γινει με στικακι αυτο και μου φαινεται επιφοβο . να εχει mobo και psu και τοποθετεις στικακι με το update, ισχυει κατι τετοιο;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μερικές μητρικές επιτρέπουν να κάνεις BIOS update χωρίς  επεξεργαστή με στικάκι. αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το συγκεκριμένο μοντέλο το υποστηρίζει. Πρέπει να κοιτάξει στο manual.

Ο κύριος κίνδυνος είναι να κλείσει η μητρική κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πχ να κοπεί το ρεύμα. Αν γίνει αυτό, τότε η μητρική μπορεί να πάει για πέταμα.

Γι αυτόν τον λόγο προτείνω και τον τεχνικό, ώστε να έχει αυτός την ευθύνη.