Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕιναι τα password locked rar files encypted;
efriend gr ρώτησε πριν 10 έτη

Δλδ ειναι ενας ασφαλης τροπος να κλειδωσεις κατι η με linux binux η οτιδηποτε μπορει να σπαστουν σαν τα windows password. Οταν βαζεις password σε ενα rar εχεις μια επιλογη 'encrypt file names' που σημαινει να ΜΗΝ φαινονται τα περιεχομενα οταν ανοιγεις το rar. Υποτιθεται ομως οτι το ολο rar θα ειναι απο default encrypted (ειτε πατησουμε 'encrypt file names' ειτε οχι) απ τη στιγμη που θετουμε κωδικο (που αυτο πιστευω λογικα θα ισχυει αλλα βαλε και τη βουλα σου); Ευχαριστω (%&%^$#ηκα στις παρενθεσεις if then else) Α ναι και κατι αλλο, ειναι encryption της ιδιας ποιοτητας με του truecrypt; Ειμαστε οσο ασφαλης πρεπει;

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Το κλείδωμα του RAR με κωδικό μόνο με brute force μπορεί να σπάσει.

Το επιπλέον encryption αφορά μόνο τα ονόματα των αρχείων που περιέχει, αλλά και στις δύο περιπτώσεις τα αρχεία είναι εξίσου ασφαλή.

Το TrueCrypt δεν είναι πια ασφαλές, οι δημιουργοί του το εγκατέλειψαν, πιθανώς να υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας που να το παραβιάζει, αν και δεν έχει εντοπιστεί κάτι ακόμα.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως το rar αυτή τη στιγμή είναι πιο ασφαλές από το TrueCrypt.

efriend gr απάντησε πριν 10 έτη

Θα κοιταξω τι ειναι το brute force δε γνωριζω απλα για να το καταλαβω οταν βαζουμε κωδικο στο ραρ σημαινει καποιο ειδος encryption η ειναι κατι αλλο?

efriend gr απάντησε πριν 10 έτη

Τσεκαρε εδω λεει οτι αν περιορισεις τις προσπαθειες εισαγωγης κωδικου το brute force attack παει περιπατο. Αρα υπαρχουν τελικα απαραβιαστα αρχεια, γιατι απ οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα δεν υπαρχουν

https://dl.dropboxusercontent.com/u/60031053/temp.png
απο το site ( http://www.techopedia.com/definition/18091/brute-force-attack )

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Σε γενικές γραμμές, ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει., δεν υπάρχει τίποτα το εντελώς απαραβίαστο.

Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αξίζει τον κόπο για ομάδες ανθρώπων να ψάχνουν να βρουν πιθανά κενά ασφαλείας που θα τους επιτρέψουν την πρόσβαση.

Με απλά λόγια, κανείς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί πάνω από 10 λεπτά με ένα δικό σου κλειδωμένο αρχείο RAR, οπότε η συζήτηση περί ασφάλειας είναι μάλλον φιλοσοφική, παρά πρακτική.