Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕκκίνηση υπολογιστή με το ποντίκι
SPeedyg0nzalez . ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα! Έχω ένα θέμα με την εκκίνηση του υπολογιστή μου. Ενεργοποιείται με το πάτημα του ποντικιού. Θα ήθελα να το απενεργοποιήσω και δεν ξέρω πως. Το έχω απενεργοποιήσει μέσα από το BIOS και μέσα από τη διαχείρηση συσκευών. Ωστόσο συνεχίζει να ενεργοποιείται. Παλιότερα ενεργοποιόταν και με το πληκτρολόγιο αλλά αυτό το διόρθωσα κάνοντας τις ίδιες ενέργειες. Επίσης, ορισμένες φορές ενεργοποιείται και εντελώς από μόνος του αν και έχω απενεργοποιείσει μέσα από το BIOS σχεδόν όλες τις ρυθμίσεις εκκίνησης του υπολογιστή. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό και πώς μπορώ να το απενεργοποιήσω; Ευχαριστώ!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα!!!

Λογικά σου διαφεύγει κάποια ρύθμιση στο BIOS. Ψάξε λίγο καλύτερα και σε άλλες καρτέλες-μενού.

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια που να ψάξεις, γιατί κάθε μητρική είναι διαφορετική. Πάντως για θέματα εκκίνησης η ρύθμιση βρίσκεται σίγουρα στο BIOS.

SPeedyg0nzalez . απάντησε πριν 8 έτη

Εκτός από τη ρύθμιση μέσα από τα BIOS για την εκκίνηση του υπολογιστή με το ποντίκι την οποία την εχω disabled μπορεί να υπάρχει και κάποια άλλη ρύθμιση σχετικά με αυτό; Μήπως παίζει ρόλο το ποντίκι που ειναι usb2 και εγω το εχω σε usb3 ; Μερικές φορές ανάβουν μονο τα λαμπάκια του ποντικιού χωρις να εκκινηθει ο υπολογιστής. Μήπως μπορεί να είναι και πρόβλημα hardware; Η μητρική μου ειναι η asrock z97 pro 4 retail.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δοκίμασε να πας στην διαχείριση συσκευών (πατάς στην αναζήτηση διαχείριση συσκευών με τόνους).

Εκεί, βρες την επιλογή ποντίκια και άλλες επιλογές κατάδειξης και πάτα δεξί κλικ--> ιδιότητες στο ποντίκι σου.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πήγαινε στην καρτέλα διαχείριση ενέργειας και να απενεργοποίησε την εκκίνηση του υπολογιστή από το ποντίκι.

Το λαμπάκι που ανάβει στο ποντίκι σου είναι φυσικό και γίνεται σε πολλούς υπολογιστές (και στον δικό μου). Δεν πρέπει να ανησυχείς.