Alex Ag ρώτησε πριν 4 έτη

Έχω βάλει M.2 δίσκο σε παλιά μητρική ΑΜ3+ με αντάπτορα PCI. Έχω κάνει κλωνοποίηση τον δίσκο και αντιγραφή στο M.2. Θέλω να καταργήσω τον παλιό δίσκο και να ξεκινάει ο υπολογιστής με τον M.2 αλλά η μητρική δεν βλέπει σύνδεση sata οπότε στην εκκίνηση δεν βρίσκει τον δίσκο. Στα windows δουλεύει κανονικά ο Μ.2. Γίνεται να τον κάνω εκκινήσιμο?

6 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, μέσα από το bios δεν βλέπεις καθόλου το δίσκο?

Alex Ag απάντησε πριν 4 έτη

Όχι δεν τον βλέπω στο bios. Δείχνει αυτούς που είναι συνδεμένοι με sata. ide channel 0 master κτλ

Alex Ag απάντησε πριν 4 έτη

Ο υπολογιστής έχει windows 7 αν παίζει κάποιο ρόλο..

Marios DirtyLee\'s απάντησε πριν 4 έτη

Καταρχας βεβαιωσου οτι ο m2 εχει κουμπωσει καλα στην μητρικη σου. Υπαρχει η περιπτωση επειδη ειναι παλια η μητρικη να μην τον διαβαζει αυτη η και το bios. Δοκιμασε να πας στην ιστοσελιδα του κατασκευαστη της motherboard και να κανεις bios update. Αν εχεις κανει ηδη η αν δεν εχει διαθεσιμα update υπαρχει πιθανοτητα να μην την διαβαζει η μητρικη Ωστοσο ο sata δισκος που ανεφερες ειναι hdd η ssd ειναι χαζη ερωτηση το ξερω αλλα αυτο θα με βοηθησει λιγο να σε κατευθυνω

Alex Ag απάντησε πριν 4 έτη

Ο Μ2 είναι κουμπωμένος πάνω σε αντάπτορα κι ο αντάπτορας κουμπωμένος πάνω σε pci που είναι για κάρτα γραφικών. Δουλεύει μια χαρά  απλά εκκίνηση δεν μπορεί να κάνει. Ο άλλος δίσκος ο παλιός είναι HDD sata 1.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δες εάν υπάρχει κάποιο νεότερο bios update για τη μητρική σου. Από τη στιγμή που δεν φαίνεται καθόλου στο bios μάλλον θα μπορείς να τον χρησιμοποιείς μόνο για αποθηκευτικό χώρο.