Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕκτυπωτής / πολυμηχάνημα_ laser ή inkjet ;
Dionisis Verras ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα!

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός WiFi εκτυπωτή HP Deskjet 3636 τον οποίο θέλω να χρησιμοποιώ ασύρματα απο τον υπολογιστή μου, ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ με καλώδιο Ethernet.

Η HP δηλώνει πως ο υπολογιστής και ο εκτυπωτής πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο για να λειτουργήσουν. Υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει στη δική μου περίπτωση;

Επίσης, στο σπίτι χρησιμοποιούμε και ένα repeater, επομένως υπάρχουν δύο διαφορετικά δίκτυα WiFi. Σε περίπτωση που ο εκτυπωτής και το λάπτοπ είναι συνδεδεμένα στα δύο διαφορετικά δίκτυα, θα είναι δυνατή η μεταξύ τους επικοινωνία;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Διονύση
Ο εκτυπωτής πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο με τον υπολογιστή. Δεν έχει σημασία αν ο υπολογιστής συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα.
Εγώ για παράδειγμα έχω συνδεδεμένο τον υπολογιστή ενσύρματα και ο εκτυπωτής είναι είναι συνδεδεμένος ασύρματα.
Το repeater ανήκει στο ίδιο δίκτυο και απλά δημιουργεί δικό του υποδίκτυο. Δεν αλλάζει κάτι. Ο εκτυπωτής θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο. 

Dionisis Verras απάντησε πριν 5 έτη

Καταλάθος είχα δημιουργήσει δυο φορές την ίδια ερώτηση με διαφορετικό όνομα. Απάντησα στην δεύτερη (με το σωστό όνομα) πως τελικά τον πήρα τον εκτυπωτή και δουλεύει μια χαρά με όλες τις συσκευές μου.