Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕλεύθερος Χώρος Εξωτερικού HDD
ilias 19513 ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,

μόλις αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό της Intenso και μου κάνει περίεργα πράγματα. Κατ' αρχάς ο δίσκος υποτίθεται ότι ήταν διαμορφωμένος σε FAT32, ένα partition, χωρίς unallocated space.

Αρχικά παρατήρησα ότι στο Minitool Partition Wizard, έβγαζε αρχείο συστημάτων "άλλο" και όχι FAT32. Επίσης έδειχνε πως όλος ο χώρος ήταν δεσμευμένος. Κατέβασα μετά το EaseUs Partition για διασταύρωση και μου βγάζει το partition "unformatted" και το χώρο άδειο όπως πραγματικά ήταν (?)

Κάνω chkdsk/r τα windows αναγνωρίζουν κανονικά FAT32 και με ειδοποιούν ότι υπάρχουν πολλοί bad sectors. Στο Crystal Disk Info,όμως, η κατάστασή του φαίνεται καλή

Αποφασίζω να κάνω Format και το μετατρέπω σε NTFS. Τώρα δεν υπάρχουν bad sectors, όμως το Minitool μου βγάζει δεσμευμένο χώρο στο δίσκο περίπου 170 MB και τα windows δεσμευμένο χώρο 1,05 GB, για τον ίδιο άδειο δίσκο.

Για ποιο λόγο 3 διαφορετικά προγράμματα δίνανε διαφορετικές πληροφορίες για το σύστημα αρχείων του ίδιου δίσκου, και τώρα γιατί δίνουν διαφορετικό δεσμευμένο χώρο και μάλιστα σε δίσκο που δεν υπάρχει τίποτα μέσα; Έλεγξα για κρυφά αρχεία, αλλά ούτε τέτοια υπάρχουν. Έλεγξα με το Treesize και πάλι δεν βρίσκει τίποτα.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την έκταση της ερώτησης

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Ηλία,

Η διαχείριση δίσκων των Windows τι λέει σχετικά με τα partitions? Επίσης, όταν έλεγξες για κρυφά αρχεία, ξε-τσέκαρες την επιλογή της απόκρυψης των προστατευόμενων αρχείων συστήματος?

ilias 19513 απάντησε πριν 9 έτη

Άγγελε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με κάθε επιτυχία.

Η διαχείριση δίσκων των windows έλεγε εξαρχής ότι είναι FAT32. Και τώρα λέει ότι είναι NTFS, όπως είναι δηλαδή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξετσέκαρα την επιλογή. Λάθος μου.

Πριν λίγο έτρεξα όμως την εντολή /chkdsk f: και μου έβγαλε αναλυτικά από ποια αρχεία καταλαμβάνεται ο χώρος και δίσκο απ' ότι φαίνεται έχουν τα windows.
Εμένα το θέμα μου είναι
Α) είναι πιθανόν να έχει κάποιο πρόβλημα ο δίσκος, για να τον επιστρέψω όσο είναι νωρίς;
Β) Δεν μπορώ δηλαδή να εμπιστεύομαι τα εν λόγω προγράμματα που τα εμπιστευόμουν κατά καιρούς για partitioning;

ilias 19513 απάντησε πριν 9 έτη

Επειδή δεν βγάζει άκρη κάτι που έχω γράψει επαναλαμβάνω:
"Πριν λίγο έτρεξα όμως την εντολή /chkdsk f: και μου έβγαλε αναλυτικά από ποια αρχεία καταλαμβάνεται ο χώρος στα δίσκο, κι δίκιο απ' ότι φαίνεται έχουν τα windows.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν πιστεύω πως έχει πρόβλημα ο δίσκος, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το format κανονικά, και το CrystalDiskInfo δεν βγάζει κάποιο πρόβλημα.

Πιθανώς δεν έγινε σωστά το πρώτο format κατά την κατασκευή, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για την υγεία του δίσκου.