p4n0s86 ρώτησε πριν 8 έτη

Έχω πάρει έναν SSD 240GB και τον χρησιμοποιώ εδώ και 1 μήνα ως κύριο δίσκο. Εχθές παρατήρησα ότι ο ελεύθερος χώρος έχει πέσει στα 141GB/223GB κι επειδή κάτι δεν μου καθόταν καλά είπα να κάνω μια σούμα.

Όλοι οι φάκελοι που έχω στο C: (PerfLogs, Windows, Program Files, PFx86, Users), μέγεθος στο δίσκο 64,7GB. Το σύνολο 141+64,7=205,7GB! Τι είναι τα υπόλοιπα 20GB οεο;;! Τι μου διαφεύγει;

1 partition είναι, το δεσμευμένο απ' το σύστημα για τα Win10 είναι 500MB.

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Έχετε κοιτάξει και για τυχόν κρυφά αρχεία;

Xaris Boo απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα p4n0s86.

Δες και τον παρακάτω οδηγό:

https://goo.gl/ObG6ez

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Ναι προφανώς κι έχω κοιτάξει για κρυφά αρχεία. Μόνο το PorgramData υπάρχει και είναι 1GB. Επίσης, ο σκληρός είναι με φρέσκια εγκατάσταση και προγράμματα και αρχεία έβαλα όσα γνώριζα από πριν το μέγεθος. Του έκανα πάντως και καθαρισμό με Ccleaner αλλά και από την διαδικασία των Windows (εκαθάριση αρχείων συστήματος).

Την Επαναφορά συστήματος που λέει ο οδηγός την έχω κοιτάξει κι αυτή. Στο 4% είναι με χρήση 6,8GB αυτή τη στιγμή. Αυτά δεν περιλαμβάνονται σε κάποιο φάκελο στο C: που προανέφερα; Αν όχι να τα διαγράψω κι αυτά και να την ορίσω Max στα 5GB αν είναι.

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει ο οδηγός, είναι περιπτώσεις που καταλαμβάνουν έτσι κι αλλιώς χώρο στο C: που το έχω υπολογίσει. Μιλάμε για πάνω από 15GB που σε ένα SSD παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αλλιώς δεν θα έδινα και τόση σημασία.

Θα δοκιμάσω και το πρόγραμμα του οδηγού, να δω μήπως μου διαφεύγει κάτι τόσο μεγάλο, θα διαγράψω και τα σημεία επαναφοράς και θα επανέλθω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Περιμένω τα αποτελέσματα για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Το πρόγραμμα όπως περίμενα, δεν μου έδειξε κάτι ασυνήθιστο. Διέγραψα τα αρχεία απαναφοράς και μείωσα στο 3% (6,5GB) τον διαθέσιμο χώρο και για κάποιον λόγο ο ελεύθερος χώρος αυξήθηκε στα 156GB!! Συνολικά φτάσαμε στα 221GB δηλαδή, οπότε το πρόβλημα λύθηκε, έστω και χωρίς να βγάζει νόημα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Μπορεί απλά να είχε φάει κάποιο κόλλημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους πρόβλημα λύνεται μόνο του.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

6,5GB είναι αρκετά για τα σημεία επαναφοράς; Γιατί μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν αρκούν και θα διαγράφει τα παλιά. Και 1 μόνο να κρατάει εμένα μου αρκεί, αφού κάνω κάθε 2-3 μήνες και backup με το AOMEI. Μπορώ να το μειώσω κι άλλο;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Γενικά είναι αρκετά, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Το μέγεθος του σημείου επαναφοράς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο μπορείς να το μειώσεις στο σύστημά σου.

Δεν χάνεις τίποτα όμως να πειραματιστείς, από τη στιγμή που έχεις ήδη πλήρες backup με το AOMEI.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Έκανα διαγραφή σε ότι έχει κρατήσει και δημιούργησα ένα για να δω πόσο χώρο καταλαμβάνει και μου λέει 640MB. Οπότε το μείωσα στο 2%, αφού θεωρητικά θα κρατάει μερικά χωρίς πρόβλημα, έτσι δεν είναι;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Λογικά ναι.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Thanks