Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕμφάνιση Εσωτερικών Δίσκων ως Αφαιρούμενων σε Desktop
Harry Michaelidis ρώτησε πριν 8 έτη

Αγαπητέ Νίκο, ζητώ συγνώμη αν δεν ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις του site αλλά αυτό οφείλεται μόνο στην απειρία μου.Επανέρχομαι λοιπόν με το θέμα μου που είναι :Εμφάνιση εσωτερικών δίσκων ως αφαιρούμενων σε desktop.; ΄Εχω 3 σκληρούς εγκατεστημένους (2 με win10 pro και 1 με win 8.1).Σε προηγούμενη ερώτηση για το ίδιο θέμα μου είπατε ότι πιθανόν να λείπει κάποιος driver της motherboard GA-P35-DS3.Από το site της Gigabyte κατέβασα όλους τους drivers (οι περισσότεροι βέβαια είναι πολύ παλιοί) αλλά το πρόβλημα παραμένει.Ψάχνοντας στο διαδίκτυο κάποιος μου συνέστησε κάποιες ενέργειες που απορρέουν από την ΚΒ3083627 που αναφέρεται στο θέμα αλλά εφαρμόζοντας αυτά δεν λύθηκε το πρόβλημα.Προσπάθησα με το regedit αλλά εκεί θέλω μια διευκρίνηση για το που θα βάλω το bus κάθε δίσκου.Τα bus number είναι: 0 για τον δίσκο με win 8.1 Και 4-5 για τους δίσκους με τα win10 pro.To bus number (το γνωρίζετε άλλωστε) το βλέπω μέσα από τις ιδιότητες του σκληρού στη διαχειριση συκευών.

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη. Απλά οι κανόνες υπάρχουν για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Αν δεν μου έγραφες ότι είχες κάνει την ερώτηση παλιότερα δεν θα υπήρχε τρόπος να το θυμόμουν.
Για αυτό τον λόγο μπορείς να συνεχίζεις την ερώτηση ακριβώς από κάτω από την απάντηση που σου έχω γράψει αντί να ανοίγεις νέα, με αυτόν τον τρόπο οι είναι συγκεντρωμένες και οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις.
Στην ερώτηση σου τώρα. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με drivers γιατί η μητρική σου δεν υποστηρίζει επίσημα win8/ win10. Ο σύνδεσμος που έγραψες σε προηγούμενη ερώτηση δίνει μια λύση μέσω της registry. Γενικά δεν προτείνουμε τις αλλαγές στο μητρώο, αλλά από την στιγμή που είναι λύση που προτείνει η Microsoft μπορείς να το δοκιμάσεις.
Από την άλλη, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα που σου βγάζει τους σκληρούς ως αφαιρούμενους, και πάνω να πατήσεις κατά λάθος, δεν πρόκειται να αποσυνδεθούν οι σκληροί.