Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕμφανιση μηνυματος ASRock στην οθονη
Eleana L ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημερα σας! Ο υπολογιστης μου (windows 7 home pre + intel celeron) ενω ολα ηταν καλα, αφου τον εκλεισα την επομενη φορα που τον ξεκινησα δεν ανοιγε. Πιο συγκεκριμενα, ενεργοποιουνταν αλλα δεν συνεχιζε, δεν ακουγονταν τα γνωστα μπιπ ουτε ανοιγε οθονη κλπ απλα εμενε εκει παγωμενος σαν να πηγαινε να ξεκινησει. Τον ανοιγοκλεινα, εβγαλα και οποια συσκευη ειχε συνδεδεμενη πανω του και παλι τιποτα. Σημερα ξαναπροσπαθησα και ανοιξε εμφανιζοντας στην οθονη το σημα ASRock με τις παρακατω επιλογες: 
Press  F2 or DEL to run Setup
Press F6 for Instant Flash
Press F11 for Boot Menu
Press Tab to switch Screen
Δεν θυμαμαι περισσοτερες λεπτομερειες για το λειτουργικο του συστημα και δεν ξερω τι κανουν οι παραπανω επιλογες. Τι με συμβουλευετε να ακολουθησω? Ευχαριστω εκ των προτερων!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Ελεάνα,
Ο υπολογιστής εμφάνιζε την οθόνη για είσοδο στο BIOS και ύστερα μαύρη οθόνη ή έδειχνε μαύρη οθόνη από την αρχή;
Σίγουρα ο δίσκος βρίσκεται πρώτος στο boot order της μητρικής σου; Δοκίμασε να εγκαταστήσεις ξανά τα Windows, επιλέγοντας να διατηρήσεις τα αρχεία σου. 

Eleana L απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα σας! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Η οθονη εμενε μαυρη και δεν εδειχνε να ενεργοποειται καθως προσπαθουσε να ανοιξει ο υπολογιστης, εκτος απο τωρα που εμφανισε τις παραπανω επιλογες. Δυστυχως δε γνωριζω αν ο δισκος βρισκεται πρωτος στο boot order της μητρικης. Οταν λετε να εγκαταστησω τα Windows διατηρωντας τα αρχεια μου, αυτο με ποιο τροπο ακριβως μπορω να το κανω? Διαλεγω καποια απο τις επιλογες (αν και το πληκτρολογιο φαινεται σαν αδρανες)?
(Ζητω συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, αλλα δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος και θα ηθελα πολυ να καταλαβω και να προσπαθησω να διορθωσω το προβλημα :)

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Εννοεί ,να κάνεις επιδιόρθωση των win7 .Διάβασε το άρθρο του pcsteps από αυτή την ενότητα και κάτω.
https://tinyurl.com/yc8w3mgu
Ανεβαίνοντας ,έχει άρθρα πώς θα κάνεις "Εκκίνηση υπολογιστή από usb,dvd...". όπως και πώς θα κατεβάσεις το iso των win7 και θα το γράψεις σε dvd ή usb στικάκι.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Αν δεν έχεις κάποιο cd των win7 κατέβασε από εδώ το κατάλληλο iso αρχείο.
https://tinyurl.com/yblbocln
(softlay.net)
Δε μπορείς να το κατεβάσεις από το σάιτ της microsoft ,αν η Άδεια των win7 είναι ΟΕΜ τύπου.