Pantelis Vlachos ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα σας,
Το πρόβλημα μου είναι το internet, εγω μοιραζομαι με τον αδελφο μου internet που είναι στο διπλά σπίτι το router το έχει βάλει διπλά στον τοίχο τον δικό μου για να παίρνω και εγώ. Έχω λοιπόν ένα tplink wa801na που το έχω για repetear αλλα πιανω μονο 56% σημα οταν το βαζω διπλα το θεμα ειναι οτι εγω το θελω σε ενα αλλο δωματιο γιατι θελω να συνδεσω εναν δισκο και κατι αλλες συσκευες online αλλά όταν το πάω στο άλλο δωμάτιο το σήμα πέφτει στο 30%.
Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση σκέφτηκα να πάρω ένα καινούργιο μηχάνημα Netgear WiFi Extender AC1200 EX6150 που να είναι ποιο γρήγορο. Έχετε εσείς κάτι να προτείνεται? Έκτος και αν βάλω ένα ρουτερ και συνδέσω τα δικά μου καλώδια πάνω στα καλώδια του αδελφό μου από τον πίνακα του τηλεφώνου. Τα powerlines κάνουν για αυτήν την δουλειά η πρέπει να είναι στο ίδιο ηλεκτρικό ρεύμα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Αν το router του αδερφού σου δεν υποστηρίζει υψηλότερες ταχύτητες ή συχνότητα 5GHz - που κανένα router παρόχου δεν υποστηρίζει κάτι από τα δύο - δεν έχεις όφελος από το να αλλάξεις repeater.

Επίσης το powerline δεν θα εξυπηρετήσει ανάμεσα στα δύο σπίτια.

Αυτό που ίσως εξυπηρετήσει είναι να πάρεις αυτό το powerline για το δικό σου σπίτι, να έχεις το TL-WPA4220 στο δωμάτιο που πιάνει καλά το ασύρματο, και να μεταφέρει το σήμα στο TL-PA4020P από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 8 έτη

Απ'οτι καταλαβα,τα δυο σπιτια τα χωριζει μονο ενας τοιχος. Θα μπορουσες να περασεις καλωδιο ωστε το tplink wa801na να παιρνει ενσυρματα σημα και μετα να το μεταδιδει.
http://www.tp-link.com/res/upfile/images/20150210014524.png

Βλεποντας τη φωτογραφια, τωρα εισαι λογικα στην περιπτωση 2. Προτεινω να κανεις την περιπτωση 1.