kostas rocker ρώτησε πριν 6 έτη

Είμαι κάτοχος ενός laptop toshiba με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών amd. Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να την ενεργοποιήσω και να την αξιοποιήσω σε διάφορες εφαρμογές, πχ κατά την προβολή ταινιών ή βίντεο υψηλής ευκρίνειας στο youtube. 
Σύμφωνα με το task manager ως gpu χρησιμοποιείται η gpu του cpu (intel hd graphics family) και όχι η amd, η οποία εμφανίζεται ως ενεργοποιημένη. 
Έχω δοκιμάσει να την απενεργοποιήσω απ την διαχείριση συσκευών χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης στις (προρυθμισμένες) ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών amd δε μπορώ να επέμβω και να τις αλλάξω μιας και εμφανίζονται κλειδωμένες.

Επί της ουσίας, έχω ένα laptop με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών η οποία δεν αξιοποιείται πουθενά. (ενημερωμένη κατά τα άλλα)
Καμιά ιδέα; 
Ευχαριστώ.

4 Απαντήσεις

kostas rocker απάντησε πριν 6 έτη

Διόρθωση: έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω την κάρτα γραφικών intel.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, δυστυχώς είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε η εναλλαγή να γίνεται αυτόματα. Για τις βασικές διεργασίες χρησιμοποιείται η intel, ενώ για κάποιες πιο εξειδικευμένες η AMD. 
Μόνο ορισμένες εφαρμογές έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις στην AMD, μέσω του Add Application από τη διαμόρφωση εναλλάξιμων γραφικών.

kostas rocker απάντησε πριν 6 έτη

Καταλαβαίνω ότι πλήρωσα για μία κάρτα γραφικών την οποία δε μπορώ να αξιοποιήσω. Εξειδικευμένες πάντως σύμφωνα με την κάρτα ορίζονται τα office και evernote. Ότι να ναι...
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τις αξιοποιήσεις πλήρως..μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν σε σχέση με την ενσωματωμένη.