Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΕνεργοποίση προγραμμάτων σε εξειδηκευμένη χρήση
Oti Nane ρώτησε πριν 4 έτη

Χρησημοποιώ Windows7, για δικούς μου λόγους(που δεν επηράζουν τον υπολογιστη) πέρα από τον μοναδικό χρήστη του υπολογιστή μου, αναγκάζομαι να  τον χρησημοποιώ και με αλλο τρόπο: Έχω αντικαταστήσει το Utilman με cmd και ανοίγω τα προγράμματα έτσι (firefox κυρίως). Για να είμαι ακριβείς δεν  έχω το cmd στην θέση του αλλά ένα μικρό μενού για να ανοίγω πιο γρήγορα προγραμματα γραμμένο σε cmd και μετατραμένο σε .exe. Η πρόσβαση μου σε διαφορα αρχεία δεν επιτρέπεται αλλά ούτε και στο Windows explorer, έτσι ανοίγω τον notepad ->open(ή save as) και χρησημοποιώ το Windows explorer. Αν ελαχιστοποιήσω ενα πρόγραμμα κάνω alt+tab για να το μεγιστοποιήσω, αν θέλω την έναρξη πληκτρολογώ στο cmd: start explorer(λιγο άχρηστο αφού δεν επιτρέπονται τα περισότερα). Γενικά έχω λύσεις για σχεδόν όλα, δύο προβλήματα: 1)Δεν έχω ήχο στο mozilla (νομιζω ουτε σε αλλα προγράμματα) ίσως κάποιο πρόγραμμα που συμβάλει σε αυτο να μην εκκινήται. 2)Δεν μπορώ να βάλω στο firefox το flash player άρθρωμα. Από default (μάλλον) έχει το Shockwave flash αλλά δεν λειτουργεί. Έχω δοκιμάσει να τρέξω flash games(που είναι και στόχος) αλλά ο firefox σταματά ολόκληρος και δεν κλείνει, έχω δοκιμάσει ακόμα και το "  taskkill /im firefox.exe " στο cmd χωρίς αποτέλεσμα. {Πράγματα που ίσως βοηθήσουν: *1 Κάτι που δεν ξέρω αν υπήρχε πριν, τώρα όμως υπάρχει ένας φάκελος C:\windows\system32\config\systemprofile και έχει μέσα φακέλους όπως ένας κανονικός χρήστης (Εγγραφα, appdata, downloads κλπ). *2 ο firefox έχει δικο του ιστορικο απο αυτόν του χρήστη, και ότι κατεβάζω (όπως και το flash player's installer) πάει στο C:\windows\system32\config\systemprofile\downloads *3 Έχω δοκιμάσει προφανός να εγκαταστήσω το flash player. Την πρώτη φορά το installer ετρεξε αλλα δεν φορτώθηκε τίποτα στο παράθυρο που άνοιξε. Ξανά download και μου είπε οτι δεν μπορώ να το τρέξω, μετά έκανα ανοιγμα ως διαχειρηστής έγινε install δεν με ρώτησε όμως ΠΟΥ να βάλει αρχεία! Δοκίμασα να κατεβάσω αλλα flash players χωρίς επιτυχία (εδώ, μπορεί να έκανα και καπου λάθος) *4 Μεταφορά αρχείων σε συσκευές δουλεύει με cmd κανονικα} Δεν μου έρχεται κάτι για να βοηθήσω, το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιά αρχεία είναι υπεύθυνα για τέτοιες ενέργειες. Και μια προερετική εργασία για όποιων ασχοληθεί με το πρόβλημα: Αν έχεις καμιά ιδέα για το πως να κάνω εργασίες στον υπολογιστή και πως να έχω καλύτερη πρόσβαση σε αρχεία χωρις να χρησημοποιώ ΤΟΣΟ πολυ το cmd θα ήμουν χαρούμενος να την ακούσω. Και κάτι έξτρα ***έχω πρόσβαση κανονικά στον χρήστη, δικός μου είναι αν πρεπει να γίνει καποια αλλαγή στα αρχεία μπορώ κανονικα.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Αν χρησιμοποιήσεις το λειτουργικό με τον αναμενόμενο τρόπο λειτουργίας εμφανίζονται όμοια προβλήματα;

Αν όχι, δυστυχώς δεν έχουμε κάποια ιδέα για το τι ευθύνεται. Ο τρόπος χρήσης που αναφέρεις είναι πολύ ιδιαίτερος και δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Oti Nane απάντησε πριν 4 έτη

Όταν χρησιμοποιώ το λειτουργικό με τον αναμενόμενο τρόπο λειτουργίας δεν εμφανίζονται όμοια προβλήματα. Καταλαβαίνω την ιδιαιτερότητα της χρησης που κάνω και δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από εσάς.Ιδέες έψαχνα βασικά....Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το πιο πιθανό είναι πως δεν εκκινείται κάποιο απαιτούμενο πρόγραμμα, ίσως κάποιος drivers. Βεβαιώσου ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο. 

Oti Nane απάντησε πριν 4 έτη

Πως?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Μέσω της διαχείρισης εργασιών μπορείς να ξεκινήσεις όποια διεργασία επιθυμείς. Αν γνωρίζεις πως λέγεται ο σχετικός drivers, μπορείς να δοκιμάσεις να τον εκκινήσεις από εκεί χειροκίνητα. 

Oti Nane απάντησε πριν 4 έτη

Αφού ανοίξω την διαχείριση εργασιών πως μπορώ να ξεκινήσω μια διεργασία ?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Κάνεις κλικ στην επιλογή File του μενού και στη συνέχεια Runn new task. 
https://imgur.com/a/mtkc5ux