Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ WINDOWS 10
Νικος Nick ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας. Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι. Στην σχολη μου δινουν δωρεαν τα Windows απο ενα site το οποιο λεγεται MSDNAA. Βαζεις τα στοιχεια της σχολη σου στο site αυτο, επιλεγεις τι θες να κατεβασεις και σου δινει το κλειδι των Windows. Μετα τα κατεβαζεις σε ISO και τα γραφεις σε DVD. Η ερωτηση μου ειναι η εξης.

Επειδη εχω σκοπο να αγορασω καινουριο υπολογιστη(χωρις windows προεγκατεστημενα), οχι αμεσα αλλα στο μελλον, εχω σκεφτει μηπως ειναι καλυτερα να κατεβασω τα Windows 8.1 απο την σχολη μου, να τα ενεργοποιησω σε εναν αλλον υπολογιστη που εχω, και μετα να κανω δωρεαν αναβαθμιση σε Windows 10 (βλεπω οτι ισχυει ακομα η δωρεαν αναβαθμιση για ατομα που χρησιμοποιουν βοηθητικες τεχνολογιες αλλα ειναι για ολους) ετσι ωστε να ενεργοποιηθουν μια φορα τα Windows 10 και να μπορω να τα ξαναβαλω οταν παρω καινουριο υπολογιστη.

Θα ηθελα να γινει τωρα αυτο γιατι οταν θα αποφασισω να παρω κανουριο υπολογιστη λεω μηπως σταματησει η δωρεαν αναβαθμιση σε Windows 10 απο το site της Microsoft (για ατομα με βοηθητικες τεχνολογιες).

To θεμα ειναι οτι αν τα ενεργοποιησω τωρα σε αυτον τον υπολιγιστη, μηπως μετα στον καινουριο υπολογιστη δεν θα ενεργοποιουνται; Γιατι εχω διαβασε οτι συνδεεται ο κωδικος με την μητρικη πλακετα αλλα δεν ξερω αν ισχυει. Ευχαριστω

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα!!!

Θα μπορείς να τα ενεργοποιήσεις κανονικά. Ο εντοπισμός ηλεκτρονικού ίχνους γίνεται αν τα εγκαταστήσεις πάλι στον ίδιο υπολογιστή. Αλλιώς θα βάλεις κανονικά το κλειδί που έχεις.

Απλά, σιγουρέψου ότι ισχύει ακόμα η αναβάθμιση γα την ειδική κατηγορία που αναφέρεις.

Νικος Nick απάντησε πριν 8 έτη

Ωραια. πχ κατεβαζω τα Windows 8.1 απο την σχολη και τα βαζω στον υπολογιστη μου που εχω τωρα και μετα κανω την αναβαθμιση σε Windows 10 απο το site και κανω ενεργοποιηση. Μετα τα σβηνω αφου αυτο θα το εκανα μονο για να τα ενεργοποιησω (τωρα που ισχυει ακομα η δωρεαν αναβαθμιση).

Ομως οταν αγορασω καινουριο υπολογιστη θα βαλω κατευθειαν τα Windows 10 ή τα Windows 8.1 που μετα θα αναβαθμιστουν σε Windows 10?

Eπισης στην περιπτωση που βαλω κατευθειαν τα Windows 10 στον καινουριο υπολογιστη, ποιον κωδικο θα πρεπει να βαλω? Αυτον των Windows 8.1? Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Θα βάλεις κατευθείαν τα 10 και το κλειδί που είχες για τα 8.1. Απλά να σου τονίσω ότι πρώτα πρέπει να τα σβήσεις από αυτό το Pc πριν τα βάλεις στο νέο.

Νικος Nick απάντησε πριν 8 έτη

Ναι θα τα σβησω. Ουτως η αλλως σε αυτο το λαπτοπ εχω ηδη τα Windows 10. Θα βαλω τα 8.1 μονο και μονο για να τα ενεργοποιησω σε Windows 10 απο την δωρεαν αναβαθμιση που ισχυει ακομα

(https://www.microsoft.com/el-gr/accessibility/windows10upgrade).

Γιατι μεχρι να παρω τον καινουριο μου υπολογιστη μπορει να εχει σταματησει η δωρεν αναβαθμιση οποτε καλυτερα να τα ενεργοποιησω τωρα

Ευχαριστω πολυ!