Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΕνημέρωση firmware σε BenQ οθόνη, δωρεάν μέσω Linux
Jose Armando ρώτησε πριν 8 έτη

Έχω μια οθόνη 144 hz την Benq XL2420Z και λόγο ελλατωματικού firmware θέλω να εγκαταστήσω το v2 που έβγαλε η BenQ για την επιδιόρθωσή του. Δυστυχώς η ΒenQ "ξέχασε" όμως να βγάλει setup η κάτι σχετικό και για να γίνει αυτό υπάρχουν 3 τρόποι : ο ένας είναι να τη στείλω (σε άγνωστη τοποθεσία και για άγνωστο χρονικό διάστημα) στην BenQ να μου το εγκαταστήσει , 2ος να αγοράσω ένα chip που χρησιμοποιείται απο τεχνικούς τηλεοράσεων για τα service με 40-50$ το οποίο μετά θα μου είναι άχρηστο, και ο τρίτος είναι να γίνει απο εμένα σε περιβάλλον linux με τη βοήθεια ενός πολύπλοκου οδηγού.Αυτού εδώ -> Flashing-a-BenQ-Z-series-for-free(dom)

Δεν έχω ιδέα απο Linux όμως δυστυχώς και με φοβίζει λίγο η πιθανότητα να καταστρέψω την οθόνη. Γι'αυτό ζητάω είναι αν είναι δυνατόν να απλοποιηθεί κάπως η διαδικασία ή να "σπάσει" σε βήματα 1... 2... 3.. για να καταλάβω έστω και παπαγαλία το τι πρέπει να κάνω και το πότε. Έχω το laptop με intel chip που αναφέρει μέσα το post του συνδέσμου.

Ευχαριστώ!

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν υπάρχει δυνατότητα απλοποίησης. Πρόκειται για αναβάθμιση firmware χωρίς κάποιο official tool και χωρίς κάποιο official manual, δεν είναι κάτι που θα δοκίμαζα να το κάνω.