Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕνημερωση 22Η2 Windows 11 σε μη συμβατό PC
Κώστας Λιατήρης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας, έχω ήδη εγκαταστήσει τα windows 11 21H2 σε laptop που δεν πληροί τις απαιτήσεις εγκατάστασης από την έβδομη κιόλας μέρα κυκλοφορίας τους. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και θέλω να εγκαταστήσω την έκδοση 22H2 η οποία βγήκε στις 20/9 μια και οι αλλαγές που φέρνει φαίνονται ενδιαφέρουσες.Έχω δοκιμάσει τον οδηγό σας για την εγκατάσταση αυτή και θέλω να ρωτήσω αν θα μου εμφανιστεί κανονικά μέσω του windows update (έχω κάνει αυτό που λέει ο οδηγός ενώ στο regedit υπάρχει σαν ενεργοποιημένο κλειδί το AllowUpdatesWithUnsupported TPMorCPU) ή αν θα πρέπει να κάνω εγώ κάτι με το media creation tool, το όποιο εμφανίζει μόνο το 11 (όπως όταν είχα εγκαταστήσει την πρώτη έκδοση).
Ευχαριστώ πολύ

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Κώστα! Ακόμα δεν έχουμε σίγουρη απάντηση, καθώς η ενημέρωση για γίνει σταδιακά διαθέσιμη για όλους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάτι παραπάνω.

Κώστας Λιατήρης απάντησε πριν 2 έτη

Κατέβασα την ενημέρωση μέσω του site της microsoft (το επίσημο ελληνικό iso), το άνοιξα με την εξερεύνηση των windows (κοινώς σαν να έχεις βάλει image file), πάτησα το setup και μετά από 4-5 προσπάθειες τα έκανε όλα μόνο του, ενώ αρχικά μου έλεγε "δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι συμβατός ο υπολογιστής"). Υποθέτω ότι αυτό έγινε διότι λειτούργησε το κλειδί στο registry. Έφτιαξα κιόλας ένα bootable USB για όλα τα συστήματα να υπάρχει. Πλέον τρέχω κανονικά την 22H2 στο μη συμβατό laptop μου (έχω ένα dell Inspiron 15 5558 με i5 5ης γενιάς, χωρίς TPM, οι μόνες 2 απαιτήσεις που δεν πληροί) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Κώστα!