Stergios Bitsios ρώτησε πριν 6 έτη

Στον πάνω όροφο των γραφείων μου έχω ενσύρματο internet. Έχω κατεβάσει ένα καλώδιο ethernet και το σύνδεσα στο modem - ruter του ΟΤΕ. Δυστυχώς δεν έχω σήμα WiFi ώστε να έχω πρόσβαση μέσω κινητών. Ερωτήσεις: 1) Μπορώ να συνδέσω κάτι στο καλώδιο ethernet του πάνω ορόφου και να έχω αναμετάδοση του WiFi και στον πάνω όροφο; 2) Ποια είναι η βέλτιστη λύση; 3) Αυτή την στιγμή ποιο είναι το ρουτερ με το δυνατότερο σήμα WiFi; 4) τι διαφορά έχει το ρουτερ από το μοντεμ - ρουτερ;

1 Απαντήσεις

Χάρης Αναγνωστόπουλος Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Στέργιε,
Αρχικά, η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς στον ίδιο τον ΟΤΕ, ώστε να σου παρέχει ένα νέο router με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.
Έπειτα, μπορείς να δοκιμάσεις τα PowerLine, επεκτείνοντας με αυτά το δίκτυο σου.
Όσον αφορά το router με το καλύτερο σήμα Wifi αυτή τη στιγμή στην αγορά, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Για παράδειγμα, στο eshop θα βρεiς με 500€ το gaming router "ASUS RT-AC5300", που έχει εμβέλεια 5000 τετραγωνικά. Αλλά σου είναι παντελώς άχρηστο.
Οπότε, πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για το router με το καλύτερο σήμα wifi, πρέπει να εξετάσουμε μερικά πράγματα. Όπως, την έκταση του χώρου μας, τα εμπόδια που μπορεί να παρεμβάλλονται στο σήμα, και τα λοιπά.
Τέλος, όσον αφορά τη διαφορά μεταξύ router και modem/router μπορείς να διαβάσεις τον αναλυτικό οδηγό μας για την οικιακή δικτύωση.

https://www.pcsteps.gr/1311-οικιακή-δικτύωση-δίκτυο-στο-σπίτι-lan/