Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕντολές για Ubuntu (διαφορές)
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 10 έτη

Να κάνω λίγο μια ερώτηση.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εντολών :
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade;

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

To update απλά ελέγχει αν υπάρχουν νέες εκδόσεις των προγραμμάτων, αλλά δεν εγκαθιστά τίποτα. Είναι απαραίτητο να γίνει πριν το upgrade.

Το upgrade εγκαθιστά τις νεότερες εκδόσεις που βρήκε το update. Όμως αν κάποια αναβάθμιση απαιτεί να αφαιρεθεί το προηγούμενο πακέτο, δεν θα την κάνει. Γενικά, κινείται εκ του ασφαλούς.

Το dist-upgrade θα κάνει όλες τις εργασίες που χρειάζονται για την αναβάθμιση. Αν για παράδειγμα έχεις τον Kernel linux-image-3.2.0-10-generic και εμφανιστεί ο linux-image-3.2.0-11-generic, το upgrate δεν θα κάνει την αναβάθμιση, αλλά θα την κάνει το dist-upgrade.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

1) Μπορούμε να παραλείψουμε το apt-get upgrade και να κάνουμε κατευθείαν το apt-get dist upgrade;
Δηλ. να κάνουμε κανονικά το apt-get update και μετά κατευθείαν να πάμε στο apt-get dist-upgrade για να κάνει τις αναβαθμίσεις.

2) Ο Διαχειριστής Ενημερώσεων που βρίσκεται στο Gnome περιβάλλον στο Σύστημα>Προτιμήσεις και και δεν θυμάμαι που αλλού, κάνει την ίδια δουλειά;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ναι, μπορείς να κάνεις κατευθείαν dist-upgrade.

Ο διαχειριστής ενημερώσεων κάνει κάτι ενδιάμεσο στο απλό upgrade και το dist-upgrade. Γενικά είναι πιο ασφαλής λύση από το dist-upgrade και πιο περιεκτική από το απλό Upgrade.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Ναι όμως αφού έχω κάνει την διαδικασία με upgrade και dist-upgrade, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τον Διαχειριστή Ενημερώσεων ή χρειάζεται;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Όχι, δεν χρειάζεται

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

ΟΚ, εντάξει.