Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsεξωτερικος σκληρος δισκος
Giorgos Karakatsanis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα! Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1tb και είναι portable (δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο). Πριν κάτι μέρες προσπάθησα να το χρησιμοποίησω σε ένα notebook ενός φίλου, το οποίο είχε λογισμικό windows ce. Προφανώς το ότι ο σκληρός είναι portable, έκανε αδύνατη την σύνδεση, γιατί δεν είχε την απαραίτητη τροφοδοσία για να λειτουργήσει και επίσης το σύστημα δεν ήταν κατάλληλο για να αναγνωρίσει σύστημα αρχείων NTFS. ( Για όλα αυτά ενημερώθηκα μετά το συμβάν, διόρθωστε με αν κάνω κάπου λάθος.) Μετά από μια, δυο προσπάθειες χωρίς επιτυχία το άφησα. Την επόμενη μέρα, αφού το σύνδεσα στο laptop μου, παρατήρησα ότι δεν αναγνωριζόταν με το brandname όπως πριν, αλλά ως Τοπικός δίσκος και αφού τον άνοιξα δεν είχε τίποτα μέσα. Παρ' όλα αυτά τα αρχεία που έχω μέσα καταλαμβάνουν τα 3/4 και κάτι παραπάνω του δίσκου. Από 1tb έγινε ξαφνικά 326kb και από σύστημα αρχείων NTFS μετατράπηκε σε FAT. H πίεση στο κεφάλι μου αυξήθηκε επικίνδυνα και δεν ξέρω τι να κάνω. Το ερώτημα μου είναι, μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο τρόπο να το διορθώσω μόνος μου, ή πρέπει να απευθυνθώ οπωσδήποτε στον πλησιέστερο τεχνικό?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.

Μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, όπως το Recuva, για να εντοπίσει τα αρχεία σου.

Δες το, και αν δεν σε βοηθήσει, πες μας, να βρούμε κάποια άλλη λύση.

Giorgos Karakatsanis απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα!

Δοκίμασα το πρόγραμμα, αλλά δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν βρίσκει τίποτα και η σάρωση διαρκεί δευτερόλεπτα, πράγμα παράλογο για τον όγκο των αρχείων που έχω αποθηκευμένα.

Καταλαβαίνω ότι αν είχα κάνει κατά λάθος κάποια διαμόρφωση, ή οτιδήποτε, υπήρχε περίπτωση να ανακτήσω από κάτι έως τίποτα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω καθόλου, όμως, είναι πώς από 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου, έχει μετατραπεί σε 326KB.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασε τότε το GetDataBack. Δεν είναι δωρεάν, αλλά έχει δωρεάν δοκιμαστική έκδοση για να δεις αν βλέπει τα αρχεία σου.

Τα Windows CE δεν υποστηρίζουν NTFS, και απ' ότι φαίνεται έβλεπαν τον δίσκο σαν άδειο και επιχείρησαν να φτιάξουν ένα FAT partition.

Είναι καλά νέα που το partition αυτό είναι 326KB, έχεις καλύτερες πιθανότητες να ανακτήσεις τα αρχεία σου.

Giorgos Karakatsanis απάντησε πριν 9 έτη

Άγγελε Καλησπέρα, Βρήκα το πρόγραμμα που μου σύστησες από έναν φίλο που το είχε αγορασμένο και τελικώς έκανα ανάκτηση στα αρχεία μου, διέγραψα το επιπλέον τμήμα στον δίσκο, έκανα Format και όλα δουλεύουν πάλι όπως πριν! Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια!!