Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΩΣ USB ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Αναστάσιος Μπαρμπουνάκης ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας!!!
Βλέποντας ένα βιντεάκι σας στο tube, είδα μία δική μου λάθος περίπτωση και ήθελα να σας ρωτήσω τι θα μπορούσα να κάνω. Ιδού και το πρόβλημα.  Πήρα ένα εξωτερικό δίσκο, 500giga της Seagate και τον έκανα δίσκο εγκ/σης. Μετά συνειδητοποίησα τι πατάτα είχα κάνει και μου δέσμευσε όλο το υλικό που είχα στον εξωτερικό δίσκο. Όταν το βάζω στον υπολογιστή μου, τον διαβάζει και στις ιδιότητες εμφανίζει από τα 500 μόνο τα 33, ενώ τα άλλα φαίνονται ότι είναι κάπου κρυμμένα. 
Ερωτώ υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι ώστε να σωθεί από το υλικό μου και αν ναι πώς; 
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, για περιέγραψε μας καλύτερα τι έκανες..τα αρχεία υπάρχουν στον δίσκο ή έχουν εξαφανιστεί ?

Αναστάσιος Μπαρμπουνάκης απάντησε πριν 7 έτη

Ένας φίλος που ασχολήθηκε και εγώ παρακολουθούσα, είδα ότι πήγε στο diskman.. των windows και εκεί είδα ότι ο εξωτερικός δίσκος ήταν χωρισμένος σε 2 μέρη. Το ένα είχε μπλε γραμμή με τα 33giga και το άλλο ήταν με μαύρη γραμμή. Προσπάθησε να κάνει κάποιες κινήσεις, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 
Η κουταμάρα μου ήταν ότι νομίζοντας ότι θα κρατήσει όσα giga από τον εξωτερικό μου ήθελε, για να φτιάξει ένα flash usb, ώστε σε περίπτωση που δεν μπορούσε να ανοίξει ο υπολογιστής κανονικά, να μπορούσε να ανοίξει από εκεί, αλλά δυστυχώς δεν ήταν όπως το περίμενα. Μετά από αυτή την ενέργεια μου, φαινόταν ότι ο δίσκος από 500 έδειχνε μόνο 33 και ψάχνοντας, είδαμε τα παραπάνω.
Δεν ξέρω αν βοήθησα!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Α ρε μάγκες...Για να φτιάξεις usb των windows(αν καταλαβαίνω σωστά),κατεβάζεις το iso τους και μετά φτιάχνεις boot usb με το Rufus.
https://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-office-iso-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-microsoft/
Τώρα τι έγινε με τον δίσκο δεν ξέρω.Θα περιμένεις να σου απαντήσουν.
Δεν απάντησες όμως.Τα αρχεία στο δίσκο υπάρχουν ή όχι ?

Αναστάσιος Μπαρμπουνάκης απάντησε πριν 7 έτη

Επειδή ναι μεν πειραματίζομαι και γι' αυτό πολλές φορές τραβάω τα μαλλιά μου (ευτυχώς τα έχω σχεδόν όλα) στη σελ. 326 εκδόσεις κλειδάριθμου, με τίτλο ελληνικά windows, αναφέρει για τη δημιουργία δίσκου αποκατάστασης. Τα βήματα τα ακολούθησα κατά γράμμα, αφού πρώτα χρησιμοποίησα ένα usb flash, για τον πρώτο laptop και τον εξωτερικό για το δεύτερο laptop. 
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά έτσι μου είπε ένας γνωστός που γνωρίζει περισσότερα από μένα σε υπολογιστές. Απλώς προσπάθησε να τα ανασύρει, αλλά μάλλον τα "κλείδωσε" ο τρόπος που χρησιμοποίησα τον δίσκο. 
Αν και στις συμβουλές του βιβλίου, αναφέρει ότι διαγράφονται όλα τα αρχεία, δεν καταλαβαίνω γιατί ο δίσκος που είχε συνολική χωρητικότητα 500 έγινε και φαίνεται μόνο 33. Που πήγαν τα άλλα 467;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δες μέσα από τη διαχείριση δίσκων τι γίνεται με τον δίσκο σου. Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να το κάνεις έτσι, ουσιαστικά σβήστηκαν τα πάντα. Θα χρειαστείς προγράμματα ανάκτησης για να επαναφέρεις τα δεδομένα, εάν είσαι τυχερός. 

Αναστάσιος Μπαρμπουνάκης απάντησε πριν 7 έτη

Χρησιμοποίησα 2 προγράμματα ανάκτησης δεδομένων. Το ένα που το αγόρασα, μήπως κάνει καλύτερη δουλειά ήταν το recuva και το άλλο ήταν το pareto. Δυστυχώς βρήκαν αρχεία αλλά όχι για όλο το δίσκο συν ότι βρήκε ήταν αρχεία "άχρηστα".
Μάλλον δεν θα γίνει τίποτα!!!
Μπορώ να του κάνω φορμάτ ολοκληρωτικά να τον έχω σαν εξωτερικό δίσκο για νέες αποθηκεύσεις ή ενδέχεται να μου ξανακάνει "νούμερα";
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και το χρόνο σας!!! 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι μπορείς, ουσιαστικά δεν είχε κάποιο πρόβλημα έκανες λάθος κινήσεις..