Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕξωτερικός δίσκος λειτουργεί μόνο σε exfat
Ioannis Magos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Άγγελε. Παράξενα πράγματα, περιμένω τα φώτα σου. Αγόρασα από eBay έναν δυομισάρη εξωτερικό δίσκο 2 τέρα για Backup, ήρθε όλα καλά.
Ήρθε σε exfat και σε ένα μόνο διαμέρισμα. Σκέφτηκα να τον χωρίσω στα δύο και να τον φορμάρω σε NTFS. Δεν γινόταν με τίποτα, προσπάθησα ξανά και ξανά μέσα από τα Windows 10, ακόμα και με Tools για fdidk και φορμάτ αλλά μάταια!! Δεν έφτανε ποτέ στο 100% και θεώρησα πως είναι χαλασμένο! Έκανα αίτηση για επιστροφή του προϊόντος στον πωλητή και πήρα απάντηση φυσικά κτλ κτλ. Προς έκπληξη μου όμως (όχι δεν το είχα διαβάσει κατά την αγορά) ο πωλητής έγραφε στις πληροφορίες του δίσκου ότι φορμάτ μόνο σε exfat και όχι σε NTFS και έναν μόνο Partition γιατί μόνο έτσι δουλεύει και σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να καταστραφεί!! Όντως του έκανα φορμάτ σε exfat και όλα καλά!!!
Μου εξηγείς γιατί ο δίσκος μου δεν μπορεί να λειτουργήσει σε NTFS; Και γιατί θα καταστραφεί!!
https://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=313653905897&category=131553&pm=1&ds=0&t=1630142862000&ver=0&cspheader=1
 
 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιάννη

Ρώτησα και τους υπόλοιπους συναδελφους στο Pcsteps, μήπως και απλά έτυχε να μην έχω ακούσει εγώ κάτι παρόμοιο, αλλά και αυτοί πρώτη φορά άκουσαν για τέτοιον περιορισμό. Είναι αρκετά περίεργο.

Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε πριν 3 έτη

Ο Άκης Τίγκας στο άρθρο του Διαμόρφωση Δίσκου Μέσα Από Τα Windows Σε NTFS / exFAT / FAT32 - PCsteps.gr , ίσως δίνει την απάντηση και τη λύση στην ενότητα "Δεν μπορώ να κάνω διαμόρφωση εξωτερικού σκληρού δίσκου σε NTFS".
Μάλλον τον κ. Τίγκα ξεχάσατε να τον ρωτήσετε.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η ενότητα αυτή δεν αναφέρεται στη δική σου περίπτωση, καθώς δεν είναι ότι απλά δεν μπορείς να το μετατρέψεις επειδή είναι Raw. Εσύ είπες ότι ο ίδιος ο κατασκευαστής σου είπε να μην το κάνεις γιατί θα προκαλέσει βλάβη.