manos ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερα
Αγόρασα τον Toshiba canvio 1tb. Έχω όμως το εξής πρόβλημα που δεν μπόρεσα να προβλέψω. Επειδή έχω macbook air του 2018 δεν μπορεί να διαβάσει ntfs. Του έκανα φορμάτ σε exfat  αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει στην lg tv που αγόρασα φέτος και λέει ρητά ότι υποστηρίζει μόνο ntfs  και fat32.  Κάτι που δεν γνώριζα γιατί δεν είχα ψάξει. Έχοντας έναν εξωτερικό σκληρό adata  του 2013 δεν είχα ποτέ πρόβλημα πουθενά, ούτε στο παλιό μου λάπτοπ με windows ούτε στο macbook ούτε στην lg tv. Τώρα τι επιλογές έχω? Διάβασα ότι υπάρχει λογισμικό που διαβάζει ntfs  σε mac. Είναι λύση? Θέλω να .μπορώ να χρησιμοποιώ τον δίσκο και στο mac και στην τηλεόραση. Ελπίζω να υπάρχει λύση και να μην τον αγόρασα άδικα.
Σας ευχαριστώ 

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Μάνο

Έχω την εντύπωση πως τα MAC υποστηρίζουν το fat32. Γιατί δεν διαμορφώνεις τον δίσκο σε αυτό το σύστημα αρχείων; Η τηλεόραση και τα Windows το υποστηρίζουν σίγουρα.

manos απάντησε πριν 4 έτη

Ναι το υποστηρίζουν.  Είχα μπερδευτεί με τους περιορισμούς του fat32. Απ ο,τι βλέπω όμως τώρα που το ξαναψαχνω,  ισχύει μόνο ο περιορισμός των 4gb ανα αρχείο. Αυτό θα κάνω. Ευχαριστώ!