Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕξωτερικός σκληρός δεν ανοίγει στο πσ
Θαν Μπουκ ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα. 
Έχω έναν σκληρό εξωτερικό δίσκο LG 320gb. Τον έχω χρόνια. Από χτες προσπαθώ να τον συνδέσω στον υπολογιστή και ενώ ανάβει το λαμπάκι του και ακούγεται να δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής μετά από κόπο τον εμφανίζει αλλά μου λέει ότι είναι άδειος και θέλει διαμόρφωση. Το ίδιο γίνεται και σε άλλον υπολογιστή που το δοκίμασα. Όταν όμως τον συνδέω στον play station ή σε αποκωδικοποιητη μου τον ανοίγει κανονικά και βλέπω όλα τα αρχεία μου μέσα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Μήπως ο δίσκος είναι διαμορφωμένος σε κάποιο σύστημα αρχείων που δεν αναγνωρίζουν τα Windows;
Από τη διαχείριση δίσκων (δεξί κλικ στην έναρξη -> διαχείριση δίσκων) μπορείς να δεις σε τι σύστημα αρχείων είναι διαμορφωμένος. 

Θαν Μπουκ απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. 
Τώρα μπορέσω να ασχοληθώ λίγο. Ο δίσκος είναι διαμορφωμενος σε Fat32. Τον είχα διαμορφώσει έτσι αρκετό καιρό πριν για να ανοίγει και σε ps. 

Θαν Μπουκ απάντησε πριν 6 έτη

Επίσης όταν βάζω τον σκληρό δίσκο και μπαίνω διαχείριση δίσκων κολλάει ο υπολογιστής μου λέει δεν αποκρίνεται και ουσιαστικά δεν τον βλέπω εκει γιατί δεν μπορώ να μπω. Σε περίπτωση που βγω και μπω ξανά στην διαχείριση μου γράφει γίνεται λήψη πληροφοριών παραμέτρων δίσκου αλλά παρακάτω δεν παει

Θαν Μπουκ απάντησε πριν 6 έτη

Συγγνώμη για τα μηνύματα μεμονωμένα αλλά μετά από πολλές προσπάθειες άνοιξε. Λοιπόν από ότι βλέπω το σύστημα αρχείων είναι σε μορφή raw. Πρώτη φορά το βλέπω. Δεν ξέρω πως έγινε. Πιο κάτω γραφει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Πρωτεύον διαμέρισμα. Αλλά στον χώρο μου λέει 300gb χώρο και ελεύθερα 300gb. Σαν να είναι άδειος. Αλλά όπως είπα όταν το βάζω σε ps ή αποκωδικοποιητη μου εμφανίζει τα αρχεία μου και δουλεύουν και κανονικά 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασε να τρέξει μία έκδοση Linux χωρίς εγκατάσταση και δες αν μέσω αυτής μπορείς να σώσεις τα αρχεία σου.
Εδώ θα βρεις οδηγίες για live boot σε Ubuntu.