Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕξωτερικό κουτί αποθήκευσης 4 bay
Sakis 78 ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας.
Γνωρίζει κανείς αν αξίζουν τα παρακάτω εξωτερικά κουτιά αποθήκευσης αρχείων; Αν πχ είναι καλής ποιότητας, αν είναι αθόρυβα καθώς και ποια είναι καλύτερη εταιρία; Το θέλω για backup και αναπαραγωγή ταινιών από htpc.
https://fantec.com/product/fantec-qb-35us3-6g/
https://www.raidsonic.de/products/external_cases/external_cases_35/index_en.php?we_objectID=480

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Σάκη,
Τον περισσότερο θόρυβο την κάνει η ίδια η λειτουργία των δίσκων, όχι το σύστημα ψύξης που έχει η κάθε θήκη.
Αν ψάχνεις για όσο γίνεται πιο αθόρυβη πρόταση, μια λύση θα ήταν να πάρεις ένα external case που δέχεται δίσκους 2.5 ιντσών και να βάλεις SSD, αλλά αυτό ανεβάζει σημαντικά το κόστος για τους δίσκους.

Sakis 78 απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Άγγελε. Δεν το συζητώ για ssd γιατί και κοστίζει από 130 ευρώ για 1tb και δεν θα χωράει ούτε το 1/4 των ταινιών μου. Αυτή τη στιγμή έχω 3-4 δίσκους 3.5" των 2 και 3tb! και γι΄αυτό έλεγα να έπαιρνα μόνο το κουτί ώστε να τους βάλω μέσα κατευθείαν. Δηλαδή θα κάνουν θόρυβο όσο θα έκαναν και μέσα στον υπολογιστή σωστά; Αν είναι τόσο δεν με πειράζει γιατί δεν είναι ενοχλητικό.

Sakis 78 απάντησε πριν 5 έτη

Σαν εταιρία γνωρίζεις ποια είναι πιο αξιόπιστη;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ναι, το πιθανότερο είναι πως ο θόρυβος θα είναι ο ίδιος όπως στον υπολογιστή.

Εγώ προσωπικά Synology χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το software, δίνει πολλές δυνατότητες. Είναι όμως ακριβότερα από άλλες προτάσεις. Στην αξιοπιστία, δεν πρόκειται να δεις καμία αξιοσημείωτη διαφορά, γενικά αυτού του τύπου τα NAS είναι σχετικά απλές συσκευές και δεν έχουν μεγάλα περιθώρια για αστοχίες.