Vang Tepe ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα παιδιά! 
Βρίσκομαι στο εξωτερικό αυτή την στιγμή και μόλις βρήκα σπίτι, στο οποίο υπάρχει ίντερνετ λίγα μέτρα μακριά από εμένα (καμιά 50αρια μέτρα πχ). Βρίσκεται στο διπλανό σπίτι του ανθρώπου, που νοικιάζω. 
Αυτός μου είπε πως θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ και μου έδωσε τον κωδικό, αλλά δυστυχώς πιάνω μόλις μία γραμμή, κάτι που σημαίνει ότι \"κλάφ\'τα Χαράλαμπε". 
Επειδή γενικότερα δεν σκαμπάζω πολλά από τεχνολογία θέλω να σας ρωτήσω αν είναι καλό να πάρω ένα usb για να ενισχύσω το σήμα του laptop μου!
Το laptop είναι καινούριο και έχει πάνω του τα Windows 10. 
Άρα αν όντως θεωρείται αυτή καλή λύση, ποιό usb μου προτείνεται με σκοπό να ενισχύσω το σήμα? (Αναφορικά με το ποσό, που είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω είναι γύρω στα 30-40 ευρώ max.)
Εάν δεν είναι καλή λύση αυτή, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω? Για να μην αναγκαστώ να ανοίξω δική μου "γραμμή" και πληρώνω εξτρά.
Ευχαριστώ πολύ!

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Δυστυχώς τα 40-50 μέτρα, και με ενδιάμεσους τοίχους, είναι αρκετά μεγάλη απόσταση για το ασύρματο δίκτυο.
Στο ασύρματο σήμα, όπως και σε οποιαδήποτε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ισχύει ο νόμος του αντίστροφου τετραγώνου. Αυτό σημαίνει πως όταν διπλασιάζεται η απόσταση από το router, η ισχύς του σήματος πέφτει στο 1/4.

Εφόσον πιάνεις μία γραμμή σήματος, ίσως κάποιο repeater να βοηθήσει, αν βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από το σπίτι του γείτονα. Εφόσον θα είναι σε σταθερό σημείο (συχνά πάνω σε πρίζα), θα έχει μια σχετικά σταθερή σύνδεση και θα ενισχύει το σήμα μέσα στο σπίτι ως αναμεταδώτης.
Πες μας σε ποια χώρα είσαι, να κοιτάξουμε τι υπάρχει τοπικά.

Vang Tepe απάντησε πριν 7 έτη

Καταρχάς σ'ευχαριστώ για την απάντηση Άγγελε!
Βρίσκομαι στην Γαλλία και σήμερα βγήκα στους δρόμους να δω τι παίζει και βρήκα ένα tp-link για ενίσχυση σήματος κοντά στα 20 ευρώ.
Ε το πήρα, μιας και δεν ήταν πολύ ακριβό και η αλήθεια είναι ότι είδα μία διαφορά, αλλά όχι τρελά πράγματα! Για να καταλάβεις τώρα παίζει τα βίντεος του youtube κανονικά στο 240, ενώ πριν στο 140 
Το παράλογο είναι ότι στην γραμμή κάτω, ενώ πριν ήταν μία δύο γραμμές, τώρα το δείχνει full. (Καλά μπορεί και να μην παίζει ρόλο)!

Αν μπορείς να μου προτείνεις κάτι, θα σου ήμουν ευγνώμων!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το σήμα που δείχνει full είναι ανάμεσα στο laptop και το repeater, όμως η καθυστέρηση στη σύνδεση του internet είναι ανάμεσα στο repeater και το router του γείτονα, γι' αυτό έχεις φουλ σήμα αλλά όχι μεγάλη αύξηση στην ταχύτητα.
Αφού αγόρασες ήδη repeater, είναι αμφίβολο αν με κάποιο άλλο θα δεις μεγαλύτερη διαφορά.

Vang Tepe απάντησε πριν 7 έτη

Κάτι τελευταίο Άγγελε. Καλό θα είναι το repeater να βρίσκεται πιο κοντά στο ρούτερ του ιδιοκτήτη? Εγώ το έχω στο σπίτι μου τώρα και είναι ακόμα μακριά. Ρωτάω, για να του πω αν είναι να το συνδέσει εκείνος στο σπίτι του σε καμιά πρίζα!

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου, ήταν πολύτιμη! Έμαθα και το site, που είναι άπαιχτο!
Πολλά μπράβο!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, φυσικά, όσο πιο κοντά είναι στο router του ιδιοκτήτη, τόσο το καλύτερο.