Rania Stavrou ρώτησε πριν 8 έτη

καλησπέρα, 
θα ήθελα τη συνδρομή σας στην επιλογή κατάλληλης μνήμης για την αναβάθμιση 2 συσκευών.
ε desktop με motherboard gigabyte GA-H61-MA-D3V που υποστηρίζει μέχρι 16GB ολικής μνήμης μέσω 2 slots, DDR3 σε συχνότητα 1333ΜΗz, 'φοράει' τώρα μια hyperx 4GB KHX1600C9D3B1/4G(προφανώς δεν έγινε αρχικά η κατάλληλη επιλογή!). Για να μειωθεί το κόστος αγοράς,θα απέδιδε η επέκταση μέσω μιας 8GB 1333MHz (ή πρέπει να είναι κ αυτή 1600) ή να διορθωθεί το αρχικό κ να τοποθετηθεί 2x4(ή 8)GB kit?
b) σε laptop toshiba a300 17s όπου το chipset υποστηρίζει έως 4GB RAM των 667MHz k 2 διαθέσιμες slots, "φορά" μία των 2gb. Μπορεί να προστεθεί μια των 2GB, θα δουλέψει σε dual channel ή πρέπει να είναι απαραίτητα kit των 2? Να τοποθετηθεί καλύτερα μια των 4GB? Διαθέτει ήδη ssd αλλά είναι ένα παλιό pc κ το κόστος αναβάθμισης θα πρέπει να έχει μια λογική.
 
ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Ράνια,

Το να βάλεις δύο διαφορετικές μνήμες σε dual channel έχει αρκετά μεγάλο ρίσκο ασυμβατότητας, και στο σταθερό υπολογιστή και στο laptop. Υπάρχει λόγος που πωλούνται dual channel kit, με εγγυημένη συμβατότητα.

Μπορείς αν θέλεις να το ρισκάρεις να προσθέσεις RAM, στη θέση σου όμως θα προτιμούσα να βάλω Dual channel kit, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αυτές είναι η καλύτερη επιλογή για το desktop και αυτές για το laptop